HGK

Udruženja izvoznika i uvoznika Taipeija Zagrebu

Agrovijesti
Yen Kosky Kuo-Ji i Ivan Barbarić Fotografija:
„Gospodarstvo Tajvana konstantno raste, a najveću priliku za iskorak na tamošnje tržište imaju naše IT tvrtke koje su se već dokazale diljem svijeta. Potencijal za suradnju i razmjenu znanja postoji i u sektorima istraživanja i tehnologije, obrazovanja i kulture, ribarstva, prava intelektualnog vlasništva te standarda i normi“, istaknuo je potpredsjednik HGK Ivan Barbarić.

„Gospodarstvo Tajvana konstantno raste, a najveću priliku za iskorak na tamošnje tržište imaju naše IT tvrtke koje su se već dokazale diljem svijeta. Potencijal za suradnju i razmjenu znanja postoji i u sektorima istraživanja i tehnologije, obrazovanja i kulture, ribarstva, prava intelektualnog vlasništva te standarda i normi“, istaknuo je potpredsjednik HGK Ivan Barbarić povodom posjeta Udruženja izvoznika i uvoznika Taipeija (IEAT – The Importers and Exporters Association of Taipei), u sklopu kojeg je potpisan i Memorandum o razumijevanju. 

Posjet Udruženja izvoznika i uvoznika Taipeija

Barbarić je naglasio da naši poduzetnici imaju znanje, iskustvo i pouzdanost te da im HGK sustavno nastoji što šire otvoriti vrata u Tajvan. Tijekom posjeta održana je i osnivačka sjednica Hrvatsko-tajvanskoga zajedničkog poslovnog vijeća (Croatia-Taiwan Joint Business Council). Komora izvrsno surađuje s TAITRA-om (Taiwan External Trade Development Council) i nastoji sufinancirati što više nastupa domaćih tvrtki na njihovim sajmovima, a nedavno je u sklopu posjeta IT sektora svjetskog udruženja WITSA održan i Hrvatsko-tajvanski poslovni forum, navode u HGK.

„Dakle, temelji za izgradnju boljih ekonomskih odnosa su tu. Nadam se da će u njihovoj izgradnji dodatno pomoći i ovaj sporazum s IEAT-om. Pogotovo u pronalasku kvalitetnih poslovnih partnera za hrvatske izvoznike i uvoznike“, zaključio je Barbarić.

„Ovaj sporazum je naše prvo službeno partnerstvo s Hrvatskom i dobar zalog za budućnost. IEAT ima više od 6.000 članova, djelujemo već 72 godine i čast nam je surađivati s HGK koja ima još dužu tradiciju postojanja“, rekao je zamjenik direktora IEAT-a Yen Kosky Kuo-Ji.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje