Igor Josip Leščić

Udruženje drvno-prerađivačke industrije pri HGK ima novog predsjednika

Agrovijesti
Fotografija:
Uz Leščića su u izboru za predsjednika Udruženja sudjelovala su još tri kandidata: Denis Fudurić iz Finvest Corpa, Tomislav Knezović iz Prostorie i Luka Miletić iz tvrtke Miletić, javlja HGK.

Na izbornoj sjednici Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK za novog predsjednika Udruženja izabran je Igor Josip Leščić iz tvrtke Drvoproizvod.

"Kandidirao sam se jer želim aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti ove branše, a u toj budućnosti se moramo baciti na neke nove stvari poput zelene energije, automatizacije i privlačenja europskih sredstava. Nadam se da će moj program privući i one koji nisu glasali za mene te da ćemo svi zajedno raditi na budućim uspjesima i tako podići drvnu industriju na novu, višu razinu", istaknuo je Leščić, dodavši kako mu je jedan od glavnih ciljeva pozicionirati drvno-prerađivačku industriju kao stratešku granu hrvatskoga gospodarstva.

Najavio je intenzivan rad na unaprjeđenju Pisma razumijevanja kojim se uređuje raspodjela sirovine, donošenje nove regulative o preradi drva i proizvodnji namještaja, razvoj suradnje s Hrvatskim šumama i poticanje izvoza.

Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević kazao je kako je drvno-prerađivačka industrija jedan od najznačajnijih sektora domaće prerađivačke industrije prema broju zaposlenih, proizvodnji i izvozu.

"Ubuduće ćemo morati raditi na povećanju produktivnosti koja je na razini 40 posto u odnosu na prosjek EU, a to će povećati konkurentnost pa i plaće. U suradnji s Hrvatskim šumama i Ministarstvom poljoprivrede nastavit ćemo stvarati uvjete za više ulaganja, inovativan dizajn, digitalizaciju i investicije u istraživanje i razvoj. Treba nam što veća finalizacija proizvoda i dodana vrijednost, a posebnu pažnju moramo posvetiti nacionalnom i međunarodnom brendiranju naše drvne industrije", poručio je Kovačević, dodavši kako će HGK za zadovoljstvom nastaviti odličnu suradnju s predstavnicima Udruženja.

"Na vama kao Udruženju je velika odgovornost da zastupate interese cijele industrije, i onih malih koji čuvaju ruralni prostor i velikih tvrtki s visokom finalizacijom proizvoda koji su nam ključni za konkurentnost na inozemnim tržištima", kazao je upozorivši da će novi predsjednik morati biti na dispoziciji svima i usuglašavati disonantne interese.

U sklopu sjednice izabrani su i kandidati za Izvršni odbor i Vijeće Udruženja drvno-prerađivačke industrije, a usvojen je i Poslovnik o radu Udruženja.

Uz Leščića su u izboru za predsjednika Udruženja sudjelovala su još tri kandidata: Denis Fudurić iz Finvest Corpa, Tomislav Knezović iz Prostorie i Luka Miletić iz tvrtke Miletić.