SPAŠAVANJE SVINJOGOJSKE PROIZVODNJE

Udružili se uzgajivači svinja Virovitičko-podravske županije

Agrovijesti
Svinje Fotografija: Borna Filić/PIXSELL
Udružili se uzgajivači svinja Virovitičko-podravske županije

U Rezovcu je održana osnivačka skupština Udruge uzgajivača svinja Virovitičko-podravske županije. Za predsjednicu Udruge izabrana je Mirjana Bilović, dopredsjednik je Stjepan Kirin, a tajnica Ivona Bišćan.

Riječ je o osnivanju druge ovakve udruge na području Virovitičko-podravske županije, jer je prethodna ugašena prošle godine zbog nemogućnosti pronalaženja pozitivnih rješenja za spas svinjogojske proizvodnje. Sedamnaest članova inicijativnog odbora, na čelu s Mirjanom Bilović, odlučilo je opet osnovati udrugu s ciljem promicanja uzgoja i tova svinja u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Vjerujem da se zajedničkim snagama može kvalitetnije pristupiti rješavanju problematike svinjogojske proizvodnje, kao i rješavanju tekućih problema koji se nameću. Jedan od najvećih problema s kojim se suočavamo je plasman. Konkretno, u Virovitici postoje dva značajnija otkupljivača svinja, što je premalo. Ipak, kao udruga lakše ćemo do lokalne samouprave i resornih ministarstva, što bi nam u konačnici moglo osigurati dolazak na šire tržište, zaključila je predsjednica udruge Mirjana Bilović.

Osnivanje ove udruge u ime Saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske, pozdravili su predsjednik Goran Jančo te predsjednik Hrvatske poljoprivredne agencije Vedran Klišanić

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje