Slovenija

Ulice posipane solju misteriozno mirisale na pršut i slanu ribu

Agrovijesti
Čišćenje snijega Fotografija: Pixabay
Nakon što su im komunalne službe prošli tjedan posule ceste uobičajenom mješavinom soli i šljunka protiv poledice, stanovnici slovenskog gradića Sežane, smještenog na granici s Italijom, ali i cijele okolice, u zraku su osjetili neobičan miris, a psi u dvorištima su počeli lajati želeći van iz dvorišta.

Solili su ulice, a sada smrdi po ribama, na ulici pred kućom sam našao cijele komade slanih srdela, javio je policiji jedan stanar iz središta grada, a u drugom dijelu uz krupnu sol našli su i komadiće pršuta, neke duge i do 10 centimetara.

Misterij se razjasnio nekoliko dana poslije kada je zimska služba priznala da su ceste zabunom posolili otpadnom solju koja im je u skladište stigla prije nekoliko godina. Tada je zbog toplog ljeta vladala nestašica soli iz Pirana, jedine slovenske solane, pa su se za svaki slučaj bili dodatno opskrbili otpadnom solju iz obližnje velike sušionice kraškog pršuta te nešto udaljenijeg pogona za soljenje srdela.

Ispričali su se građanima zbog neugodnosti, ali im svejedno prijeti kazna od desetak tisuća eura, objavila je komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje