BiH

Ulje najvećeg maslinika spremno za tržište

Agrovijesti
Uljara Mikulilć Fotografija: Uljara Mikulić
Najveći plantažni maslinik u Bosni i Hercegovini nalazi se u Ljubuškom i prostire se na 40 hektara. Sa nasadom od 6000 stabala jedan je od najvećih u regiji. Maslinik je u vlasništvu Uljare Mikulić koja je u posljednje dvije godine za kvalitetu proizvoda dobila 13 zlatnih medalja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Italiji

Uljara Mikulić postoji već 10 godina, raspolaže najsuvremenijim proizvodnim pogonom i po satu prerađuje 2500 kilograma maslina od kojih nastaje extra djevičansko maslinovo ulje, piše akta.ba.

“Iskoristili smo dar prirode – hercegovačku zemlju, kamen, vodu i sunce te zahvaljujući mnoštvu truda i rada dobili maslinovo ulje vrhunske kvalitete. Nakon sadnje maslina treba proći 7 godina do prvog uroda, a mi smo sada spremni za plasman naših proizvoda na bh. tržište. Uzimajući u obzir lošu kvalitetu uvoznog ulja koje kupujemo širom BiH, vjerujemo da će naši građani prepoznati kvalitetu extra domaćeg, maslinovog ulja”, poručio je Drago Mikulić, direktor uljare Mikulić.

Uljara ispunjava i sve standarde za izvoz u EU, pa će se u skoroj budućnosti domaće maslinovo ulje zasigurno naći na policama velikih svjetskih trgovačkih lanaca.

Uljara Mikulilć

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje