Akvizicije

Unilever kupuje američkog proizvođača brandiranih ekoloških proizvoda Seventh Generation

Agrovijesti
Unilver Fotografija: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL
Nizozemski prehrambeni i kozmetički div Unilever objavio je da planira kupiti američku grupu ekoloških proizvoda za čišćenje Seventh Generation, proširujući spektar svojih ekološki prihvatljivih brendova.

"Seventh Generation pionir je u korporativnoj odgovornosti i u održivim proizvodnim inovacijama, uključujući deterdžente i sredstva za čišćenje kućanstava na biljnoj bazi", izvijestili su u ponedjeljak iz Unilevera.

Troškovi i očekivani datum kupnje nisu objavljeni.

Prošle je godine Seventh Generation ostvario prihode od 200 milijuna dolara, navode iz Unilevera, dodajući da su "u posljednjih 10 godina bilježili dvoznamenkaste godišnje stope rasta".

Američka tvrtka prodaje maramice od recikliranog materijala, biljne deterdžente, sapune bez sintetičkih sastojaka i proizvode za njegu dojenčadi na bazi kokosovog ulja.

"Taj dodatak Unileverovom portfelju proizvoda pomoći će nam da zadovoljimo rastuću potražnju za visokokvalitetnim proizvodima s posebnom namjenom", rekao je čelnik Unileverovog odjela za kućanske proizvode Nitin Paranjpe.

Unilever posluje u više od 190 zemalja i vlasnik je brandova poput čajeva Lipton, juha Knorr, dezodoransa Rexona i maslinovog ulje Bertolli. Zapošljavaju oko 169.000 ljudi širom svijeta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje