URBANOVO

Uoči Urbanova Međimurski vinari predstavili ponudu u Zagrebu

Agrovijesti
U zagrebačkom restoranu Apetit City predstavljena su vina Štampar, Cmrečnjak i Novak Fotografija: Morana Popovcic Pogledajte galeriju
Štampar je najavio i kako u suradnji sa županijom i općinom planiraju vidikovac na Mađerkinom bregu na kojem je 18 hektara vinograda čime će Međimurska županija dobiti još jednu nezaobilaznu destinaciju.

Uoči Urbanovog koje se održava u Štrigovi ovog vikenda, u zagrebačkom restoranu Apetit City predstavljena su vina Štampar, Cmrečnjak i Novak. 

U zagrebačkom restoranu Apetit City predstavljena su vina Štampar, Cmrečnjak i Novak
˝Naša udruga okuplja 24 vinara, i prva smo udruga koja je napravila bocu autohtone sorte pušipela. Kontinuirano radimo na kvaliteti, a priznanja koja nam stižu s natjecanja to i dokazuju,˝, istaknuo je David Štampar, vlasnik vinarije i predsjednik udruge Hortus Croatiae. 

Marko Cmrečnjak ističe kako se njegova obitelj vinarstvom intenzivnije bavi od 1992.godine te kako imaju 20-ak hektara i 13 sorti. ˝Pjenušce proizvodimo od 2010., a zadnji smo zasadili merlot, dok od sorti najviše radimo na autohtonim međimurskim sortama , poručuje Cmrečnjak.

Boris Novak i njegova vinarija obilježavaju desetu godišnjicu novog podruma, a u vlasništvu imaju desetak hektara te surađuju s nizom kooperanata.  ˝Naš pravac je razvijati kvalitetna i vrhunska vina. Pušipel kao sorta još nije rekao svoju zadnju riječ i ima potencijala, no čeka nas još puno rada˝, poručuje Novak.

U zagrebačkom restoranu Apetit City predstavljena su vina Štampar, Cmrečnjak i Novak
Štampar je istaknuo kako ovogodišnje Urbanovo osim festivalskog djela na kojem će biti izloženo stotinjak vina iz 24 vinarije vikend kasnije donosi i dane otvorenih podruma.  Inače, Međimurska županija slovi kao najpoželjnije destinacija za kratke odmore i približava se broju od 200.000 noćenja godišnje. 

Štampar je najavio i kako u suradnji sa županijom i općinom planiraju vidikovac na Mađerkinom bregu na kojem je 18 hektara vinograda čime će Međimurska županija dobiti još jednu nezaobilaznu destinaciju. U pitanju je lokacija s koje pogled puca na 5 države u podnožju –Slovačku, Austriju, Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku, a od Štrigove je udaljena svega nekoliko kilometara.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje