Wine and Music

Urbanovo - tema četvrtog izdanja manifestacije Wine and Music

Agrovijesti
Wine and Music Fotografija: Žarko Bašić/PIXSELL
Uz duo Small change koji su glazbena podrška festivalu i vina međimurskih vinara poput Kozola, Cmrečnjaka i Štampara u Zagreb dolazi i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Perhoč koje ima farmu jelena i muflona te će se na festivalu predstaviti sa suhomesnatim proizvodima od divljači.

Tema četvrte manifestacije Wine and music koja će se ove subote održati u Zagrebu u Petrićevom prolazu je Urbanovo, odnosno kako kažu organizatori – ovaj festival će biti prilika da se predstave međimurski vinari i njihova manifestacija Urbanovo koja će se održati od 19.-21 svibnja.

Prednost ovogodišnjeg festivala je, kako kažu organizatori, to što je u natkrivenom prostoru pa ni prevrtljivo proljetno vrijeme neće utjecati na manifestaciju. Osim zagrebačke verzije festivala, Wine and Music ima termin i za obalu, točnije Zadar.

Uz duo Small change koji su glazbena podrška festivalu i vina međimurskih vinarija Kerman, Štampar, Dvanajščak – Kozol, Preiner, Cmrečnjak, Kocijan, Horvat, Kojter i Agromeđimurje u Zagreb dolazi i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Perhoč koje ima farmu jelena i muflona te će se na festivalu predstaviti sa suhomesnatim proizvodima od divljači.

Wine and Music
˝Prije same manifestacije Urbanovo imat ćemo i radionice po Čakovcu, Varaždinu i Koprivnici u restoranima koji su prijatelji vina. Osim toga, tu je i Urbanovo gourmet tjedan u kojem ćemo sljubljivati hranu i vino te Dani otvorenih podruma za vinare našeg kraja. Kruna svega bit će Vinski bal koji je predviđen za 3.lipnja˝, kaže David Štampar, predsjednik udruge Hortus Croatia.

Ove godine je stigla nova generacija vinara koji umjesto dosadašnjih polusuhih vina po kojima je Međimurje bilo poznato, ima novi smjer i stvaraju suha vina.  ˝Pošipel kao autohtona sorta našeg kraja prije tijekom 70-ih godina je bila sorta za masovnu proizvodnju, a danas je to sorta koja može dati i leden berbe i odležavati˝, poručuje Štampar.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje