Prilika za mlade

USDA olakšava prijenos zemljišta na sljedeće generacije

Agrovijesti
Polja Fotografija: Thinkstock
Zamjenik podtajnik za poljoprivredu Lanon Baccam najavio je krajem prosinca da će od 9. siječnja 2017.

Američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) ponuditi priliku za prijevremeni raskid određenih ugovora po Programu očuvanja rezervi, olakšavajući transfer vlasništva na sljedeće generacije poljoprivrednika i rančera, uključujući članove obitelji.

Zemljište koje ispunjava uvjete za prijevremeni raskid je među najmanje ekološki osjetljivim zemljištima uključenima u Program. Ova promjena samo je jedna od mnogih koje USDA uvodi na temelju preporuka Pododbora za upravljanje zemljištem koji je oformio tajnik za poljoprivredu Tom Vilasack u 2015. Pododor je zatražen da identificira načine koje odjel može iskoristiti ili modificirati u svojim programima, odredbama i praksama kako bi se riješili izazovi poljoprivrednika početnika i rančera u njihovom pristupu zemljištu, kapitalu i tehničkoj pomoći.

„Prosječna dob voditelja farmi je 58“, rekao je Baccam. „Zakup zemljišta, sukcesije i planiranje nekretnina te pristup zemljištu su značajno važna pitanja za budućnost poljoprivrede i prioritet su USDA. Pristup zemljištu ostaje najveća barijera za početak bavljenja poljoprivredom. Ova najava je dio naših napora za rješavanje određenih izazova prijenosa zemljišta za početak.“

Prema istraživanju koje je provelo USDA u 2014., američki poljoprivrednici vlasnici zemljišta očekuju transfer 38 milijuna ha na nove vlasnike u razdoblju od 2015. do 2019. To predstavlja 10 posto svog zemljišta. Detalji oko prijenosa će biti poznati 09. siječnja 2017 u lokalnim USDA servisnim centrima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje