PRIJEDLOG

USDA želi "modernizirati inspekciju svinja"

Agrovijesti
Svinje Fotografija: Borna Filić/PIXSELL
Zanimljivo je da novi prijedlog zahtijeva i neke nove uzorke, primjerice da svi službeni klaonički klinički objekti razvijaju, implementiraju i održavaju u njihovim HACCP sustavima pisane postupke kako bi se spriječili onečišćenje okruženja putem crijevnih patogena

Zabrinutost za sigurnost hrane je u zadnje vrijeme sve češća, salmonela, listerija i druge bakterije koje se prenose hranom su u porastu. Upravo zbog toga je krajem siječnja USDA najavio prijedlog "modernizacije inspekcije svinja." Postoji nekoliko različitih elemenata ove "modernizacije", od kojih su mnogi dizajnirani kako bi se povećao profit i učinkovitost za proizvođače svinjetine.

Jedan od ključnih segmenata novog prijedloga želi ukloniti ograničenje broja životinja koje se mogu kretati kroz klaonicu u satu. Prema procjeni Organic Authorityja to bi moglo značiti povećanje broja obrađenih svinja za 30 posto. Drugi važan element bio bi novi, dobrovoljni program inspekcije, nazvan Novi sustav inspekcije klanja svinja.

Zanimljivo je da novi prijedlog zahtijeva i neke nove uzorke, primjerice da svi službeni klaonički klinički objekti razvijaju, implementiraju i održavaju u njihovim HACCP sustavima pisane postupke kako bi se spriječili onečišćenje okruženja putem crijevnih patogena .

Organizacija Food and Water Watch kometirala je kako su prijedlozi "neodgovorni" i poziva USDA da ih povuče.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje