U ČAST VINU

Uskoro 8. salon vina Monte Vino

Agrovijesti
8. salon vina Monte Vino. Fotografija: Monte Vino
Predstavit će se vinarije iz 15 zemalja, posjetioci će imati priliku da degustiraju ukuse ukupno - 565 vinskih etiketa, 35 najprestižnijih svjetskih destilerija će vam ponuditi da degustirate 121 proizvod

U skladu s odrednicom da je Crna Gora zemlja sunca, mora, planina ali i vina, Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore osam godina organizira najkvalitetniji i najveći vinski događaj u Crnoj Gori – 8. salon vina Monte Vino.

Tijekom prethodnih 7 godina salon Monte Vino se uspio po broju i renomeu izlagača uvrstiti na mapu najznačajnijih vinskih događaja, prvo na regionalnoj, a sad već i na europskoj mapi kao nezaobilazan događaj. 8. salon vina Monte Vino održat će se u ​"​Kristalnoj dvorani​"​ hotela „Hilton Podgorica Crna Gora” 16. i 17. ožujka.

Sve to doprinosi brendiranju Crne Gore, već poznate, po najvećem vinogradu u jednom komadu u Europi i vinima Plantaža, kao i po vinskom podrumu Šipčanik, najoriginalnijem po svom zdanju, poziciji, veličini i položaju.

Vinolog & Plantaže
8. salon vina Monte Vino 2018. će zaista pokazati koliko je ojačala vinska scena u Crnoj Gori i podigao se nivo svijesti o vinskoj kulturi na ugostiteljsko-turističkoj sceni zemlje. Monte Vino mnogo pažnje posvećuje i ulaže trud da pomogne afirmaciji značaja i kvaliteta malih crnogorskih vinarija koje imaju priliku da na ovom događaju njihova vina ocjenjuju najbolji sommelieri i enolozi iz čitavog svijeta. Sve se to radi s ciljem da se obogati „ukus“ crnogorske originale vinske priče i svijetom pronese popularnost vina tog podneblja.

O značaju i veličini 8. salona vina Monte Vino 2018. govore i brojke: predstavit će se vinarije iz 15 zemalja, posjetioci će imati priliku da degustiraju ukuse ukupno - 565 vinskih etiketa, 35 najprestižnijih svjetskih destilerija će vam ponuditi 121 proizvod. Bit će organizirana i 4 reprezentativna Master Classa, te 4 vinske radionice, na kojima će se probati vina iz probirnih berbi, uz vertikalne degustacije, koje će pratiti renomirani svjetski predavači.

Salon je konceptualno je podijeljen na glavni i prateći program, objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije i poslovne susrete.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje