Akvizicije

Utakmica za Badel 1862 se zahuktava: Slovaci znatno pojačali ponudu, a evo što nudi Meteor

Agrovijesti
Badel 1862 Fotografija: Marko Lukunić/PIXSELL
St. Nicolaus potvrđuje da je, sukladno traženju Badela 1862, 20. srpnja podnio izmijenjenu ponudu za Badel 1862 pa je ona u financijskome smislu znatno bolja nego u prvom krugu, kako za Badel tako i za državu, stoji u izjavi.

Na upit Zagrebačke burze, a povodom teksta objavljena u Jutarnjem listu pod naslovom „Badelu 1862 prijeti stečaj dok čeka odluku Vlade o prodaji“ iz Badela su investicijskoj javnosti potvrdili točnost navoda iz navedene objave o tome da je Nova ljubljanska banka d.d. pokrenula ovršne postupke protiv njihovih povezanih društava u Skopju i Beogradu, kao jamaca, radi prisilne naplate svoje tražbine iz predstečajne nagodbe nad društvom Badel 1862 d.d, piše Poslovni dnevnik.

Također, navode u odgovoru Zagrebačkoj burzi, Badel 1862 d.d. raspolaže informacijom da je Nova ljubljanska banka d.d., u međuvremenu, tražbinu po navedenom kreditu prenijela na novog vjerovnika. 

Tijekom dana, a vezano uz aktualna događanja u tvrtki Badel 1862 i proces pronalaska strateškog investitora adrese medija, stigla je i izjava Dušana Haruštiaka, predsjednika Uprave St. Nicolausa: 

"St. Nicolaus se slaže s izjavom predstavnika Sindikata da je situacija u Badelu uistinu ozbiljna. Cijenimo njihov odgovoran pristup pronalasku rješenja. Imamo zajedničke prioritete u vidu zadržavanja radnih mjesta u Badelu kao i vezano uz osiguranje svjetlije budućnosti za kompaniju. Međutim, moramo istaći da odluke koje se donose pod pritiskom nikada nisu ispravne.

Ovo je složena transakcija i ona mora rezultirati pravim rješenjem za Badel 1862. Upravo zato potrebno je uložiti dovoljno vremena kako bi se ispravno procijenila ponuda svakog ponuđača te ocijenili i pojasnili uvjeti svake te tako donijelo pravo rješenje. Na ovaj način želja nam je pozvati sindikate na strpljenje i vjeru u potrebne procedure, kako proces ne bi bio ugrožen u budućnosti.

St. Nicolaus ovim putem također potvrđuje da je, sukladno traženju Badela 1862, podnio izmijenjenu ponudu za Badel 1862, 20. srpnja 2016. godine te je ona u financijskom smislu znatno bolja nego u prvom krugu, kako za Badel tako i za državu", stoji u izjavi.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje