Poslovanje koncerna

Uvedena nova struktura Agrokora i osnažen upravljački tim

Agrovijesti
Poslovanje Agrokora - povjerenik Ante Ramljak Fotografija: Robert Anić/PIXSELL
Nova struktura upravljanja operativnim poslovanjem za vrijeme Izvanredne uprave temelji se na ključnim poslovnim grupama Agrokora – maloprodaji, hrani i poljoprivredi, uz dodatak posebne poslovne grupe usredotočene na Agrokorov portfelj imovine, kao i grupe poslova financija i strategije.

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Agrokora paralelno s procesima stabilizacije poslovanja, osiguravanja novog financiranja i restrukturiranja Agrokora posljednjih je nekoliko tjedana intenzivno radio i na unapređenju operativnog poslovanja i sustava upravljanja kompanijama koje su u vlasništvu Agrokora. Tako je i formirana Koordinacijska skupina koja će Izvanrednom povjereniku pružati podršku u upravljanju Agrokorom.

Osnovna namjera i razlog za uvođenje promjena je osigurati što učinkovitije svakodnevno upravljanje poslovanjem. Na čelu Koordinacijske skupine se nalazi Ante Ramljak, izvanredni povjerenik, a od strane savjetnika posebnu podršku će mu pružati Alastair Beveridge iz AlixPartnersa koji vodi tim savjetnika za restrukturiranje.

Nova struktura upravljanja operativnim poslovanjem za vrijeme Izvanredne uprave temelji se na ključnim poslovnim grupama Agrokora – maloprodaji, hrani i poljoprivredi, uz dodatak posebne poslovne grupe usredotočene na Agrokorov portfelj imovine, kao i grupe poslova financija i strategije.

Proces osnaživanja upravljačkih timova traje od dolaska Izvanredne uprave. U proteklim tjednima imenovani su Vladimir Bošnjak, savjetnik izvanrednog povjerenika za  grupu poslova financije i strategije,  Vlado Čondić Galiničić, savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu poljoprivrede te Irena Weber, savjetnica Izvanrednog povjerenika za imovinski portfelj i non-core poslovanje.

Što se maloprodaje tiče, Mercator i dalje uspješno vodi Tomislav Čizmić, a od jučer su na snazi promjene u Konzumu koje će rezultirati jačanjem upravljanja u maloprodaji Agrokora. Novi predsjednik Uprave Konzuma je Slavko Ledić, a njegov najuži tim činit će tročlana Uprava u kojoj su Ines Lozić (financije), Zoran Mitreski (nabava) i Ivan Šantorić (maloprodaja i logistika).

Dosadašnji predsjednik Uprave Konzuma Teo Vujčić, postaje savjetnik izvanrednog povjerenika za ukupnu maloprodaju, te će zajedno s timom AlixPartnersa, koji u ovom za kompaniju posebno važnom segmentu vode Bernd Brunke i Tim Robinson, biti zadužen za što učinkovitiju maloprodaju.

Naposljetku, jučer se timu Izvanredne uprave pridružio i Zvonimir Mršić, koji je postao savjetnik Izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu hrana u Agrokoru, čime je zaokružen proces značajnog jačanja upravljačkog tima i uspostavljanje strukture koja će omogućiti uspješno upravljanje operativnim poslovanjem

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje