Poznati košarkaš donira

Uz Divac fundaciju 105 poljoprivredna gospodarstva pokrenulo biznis

Agrovijesti
Vlado Divac Fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Podrška je dana u vidu stada domaćih životinja, poljoprivredne mehanizacije i građevinskog materijala u vrijednosti od 135.000 dolara

U 2017. godini Fundacija Ana i Vlade Divac je pomagala poljoprivrednicima i nastojala dati svoj doprinos razvoju ruralnih sredina u Srbiji.

Kroz podršku razvoju poljoprivrede u ruralnim područjima u okviru Divac poljoprivrednih fondova 105 poljoprivredna gospodarstva sa 517 članova započelo je i razvilo vlastiti posao ili poljoprivrednu proizvodnju, objavila je ova organizacija.

Podrška je dana u vidu stada domaćih životinja, poljoprivredne mehanizacije i građevinskog materijala u vrijednosti od 135.000 dolara.

Fundacija navodi da je i u ovoj godini bila usmjerena na unapjređenje uvjeta za odrastanje i obrazovanje djece, podršku projektima mladih, ekonomsko osnaživanje najugroženijih kroz pomoć u pokretanju ili razvoju posla u poljoprivredi, razvoj socijalnog poduzetništva, pružanje humanitarne pomoći migrantima sa Bliskog istoka, a vrijednost realiziranih projekata iznosi preko 2,6 milijuna dolara.

Unaprjeđenje uvjeta za odrastanje i obrazovanje dece i mladih i podrška projektima mladih u sekotru u koju Fondacija godinama ulaže i tijekom protekle godine kroz različite projekte obnovljeno je i opremljeno 17 škola i vrtića koje svakodnevno koristi više od 9.000 djece. Uz to dodjeljeno je 38 učeničkih stipendija i podržan je 51 omladinski projekat širom Srbije. Za kraj godine osiguali su  i 1.000 novogodišnjih paketića za djecu u školama širom Srbije.

Za razvoj socijalnog poduzetništva u Srbiji dodjeljena su sredstva za 7 socijalnih poduzeća u vrijednosti od 47.000 dolara dok je za podršku organizacijama civilnog društva u Srbiji dodeljeno 320.000 dolara.

Fundacija je osim pružanja direktne humanitarne pomoći migrantima radila i na pružanju podrške lokalnim samoupravama i zajednicama pogođenim izbjegličkom krizom kroz stručnu podršku i dodjelu opreme za izvanredne situacije u ukupnom iznosu od 70.000 dolara i podršku lokalnim zdravstvenim ustanovama kroz donaciju neophodne opreme.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje