Uvertira u Vinart Grand Tasting

Uz vrhunska vina iz crnogorske vinarije Plantaže stiže i maslinovo ulje

Agrovijesti
Vinolog & Plantaže Fotografija:
Vinska radionica s degustacijom „Vinolog & Plantaže“ predstavila je vina svih krajeva Hrvatske, od Slavonije, Istre , Jadranom do poluotoka Pelješca i crnogorsku vinariju Plantaže.

U hotelu Antunović održana je vinska radionica Vinolog & Plantaže kao uvertira u drugo izdanje Vinart Grand Tasting. Stručni tim Vinologa proveo je sudionike radionice svim krajevima Hrvatske, od Slavonije do Istre te Jadranom do poluotoka Pelješca. Na tom putu predstavili su nove linije vina – kvalitetnu Lectus i vrhunsku Éclat koje su proizveli u suradnji s nekoliko domaćih vinarija.

Vinolog, više od sedam godina svoje poslovanje temelji na savjetovanju vinara i vinogradara te sudjelovanju u kontroli kvalitete i unapređenju prodaje. ˝Želimo krajnjim potrošačima dati ono što traže˝, kaže Nikola Dolački, voditelj radionice „Vinolog & Plantaže“.

Posjetitelji su kušali Malvaziju, Rajnski rizling i Plavac, objedinjene pod linijom kvalitetnih vina Lectus te linije Éclat koju je Vinolog u suradnji s odabranim hrvatskim vinarima zajednički proizveo te nekoliko godina brižno čuvao i njegovao. Linija vrhunskih vina Éclat uključuje Chardonnay, Plavac mali te desertni Muškat žuti.

Novim član obitelji Vinolog nedavno je postala i cijenjena crnogorska vinarija Plantaže čiji su od 2016. godine službeni zastupnici. Crnogorska vinarija Plantaže može se pohvaliti tradicijom od 55 godina i najvećim vinogradom u jednom dijelu u tom dijelu Europe koji se prostire na 2310 hektara. Od ukupnih 2700 hektara vinograda u Crnoj Gori, 2310 hektara je od Plantaže, jednog od regionalnih vinskih lidera. U vinogradu je 28 sorti grožđa, od čega je čak 70 posto autohtona sorta vranac. U podrumima vinarija Plantaže leži 2 milijuna litara vina.

Crnogorski Vranac dobitnik je Decanterove nagrade za 100 najboljih vina u kategoriji omjera cijene i kvalitete. Priču o vinariji Plantaže ispričala je profesionalna somellierka Đurđa Katić, koja je predstavila vrhunska vina autohtone sorte Vranac i najavila da će se na tržištu uskoro naći i njihovo maslinovo ulje.˝Vranac je sorta koja zahtjeva vrijeme i trud. Ispod naših vinograda imamo 23 bunara koje smo osposobili za navodnjavanje kako bi najstarija sorta ovog kraja još bolje uspjevala˝, poručila je Đurđa Katić, profesionalna somellierka. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje