Željko Iličić, vlasnik OPG-a Biomara, svakog jutra iz 80 kilometara udaljenog Zagreba dolazi na obiteljsko imanje u Sv. Petru Čvrstecu kod Križevaca gdje uzgaja 50-ak vrsta povrća i do poslijepodnevnih ih sati pakira i tovari u kombi te vozi kupcima.
Kaže, posao cvjeta jer sve više kupaca prepoznaje kvalitetu njegova načina proizvodnje. Riječ je o biodinamičkom uzgoju povrća i bobičastog voća. U brežuljkastom prigorskom kraju, nedaleko od središta mjesta, na šest hektara uzgaja povrće, a dva hektra su kupine, piše Podravski hr.

Prije povrtlarstva Željko je bio zaposleni kuhar. Danas je karijeru posve zamijenio i kaže, nije mu žao. - Vozio sam blitvu u Dalmaciju pa su se dolje ljudi smijali da im iz Podravine vozim ‘njihovu’ biljku – objasnio je ličić.
Posao s narudžbama olakšava mu i mobilna aplikacija pomoću koje kupci jave koje povrće žele pa Željko odmah po dolasku u Čvrstec krene s berbom. Gotovo sve uzgaja u 1400 četvornih metara plastenika. – S obzirom na biodinamički način proizvodnje, povrće je nešto skuplje nego na tržnicama i trgovinama, ali kupci to znaju – kaže Iličić.
Pojasnio je kako za prskanje povrća koriste biodinamičke pripravke, čajeve od raznog bilja, a za tlo podrivač umjesto pluga. Osim toga, samo tlo ne gnoji nego sadi posebne kulture koje podrivačem okreće u zemlju gdje se kompostira.
U sadašnjim sve hladnijim danima u plastenicima sade kupus, kelj, celer, grašak i drugo povrće. Proizvodnju se, kažu, trude organizirati tako da u svako doba godine kupcima mogu ponuditi gotovo sve vrste povrća. Povrh svega, na svom OPG-u zapošljava i nekoliko mještana iz Čvrsteca.