EDUKACIJA

Veliki interes za drugu edukaciju o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

Agrovijesti
Edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji Fotografija: Varaždinska županija
Sve vas pozivam da iskoristite ove dvije nove mjere, kao i preostalih 12 – pozvao je zamjenik Paljak.

Nova edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji, koja je održana u ponedjeljak, 19. veljače, u Županijskoj palači u Varaždinu, ponovno je privukla veliki broj zainteresiranih.

Odaziv je premašio sva očekivanja, pa se na predavanjima, koja je Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca organizirao u suradnji s Varaždinskom županijom, tražilo mjesto više.

- Iznimno je zadovoljstvo vidjeti vas ovdje u ovako velikom broju, jer je to još jedna potvrda da smo u Varaždinskoj županiji s pravom poljoprivredu postavili među prioritete – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Napomenuo je da u Varaždinskoj županiji trenutno traje „poljoprivredna kampanja“.

- Raspisali smo javni poziv za potpore poljoprivrednicima, pri čemu je posebnu pozornost privukla nova i originalna mjera kojom OPG-ovima želimo omogućiti da osiguraju sve svoje usjeve i nasade. Tu je i mjera „Poljoprivredna sjetva“, a kojom putem naše Garancijske agencije izdajemo jamstva OPG-ovima kako bi mogli financirati proljetnu sjetvu ili sadnju, i to putem kratkoročnih kredita uz kamatu od svega 3 do 5 posto. Sve vas pozivam da iskoristite ove dvije nove mjere, kao i preostalih 12 – pozvao je zamjenik Paljak.

U Skupštinskoj dvorani se s pažnjom pratilo predavanje stručne suradnice Centra Amalke Vukelić, diplomirane inženjerke agronomije, koja je govorila o značaju humusa, dala savjete kako utjecati na njegovu količinu u tlu, a posebno se osvrnula na to koji je značaj humusa u proizvodnji buče te kako stvoriti optimalne uvjete za sjetvu buče.

Ravnateljica Centra mr. sc. Dijana Posavec je pak brojne zainteresirane upoznala sa sjetvenim priručnikom te ih educirala na koji način se treba primjenjivati

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje