Iz Nizozemske

Verbeek seli proizvodnju u Srbiju

Agrovijesti
Seveplant - Verbeek Fotografija: Seveplant
Jedini ponuđač koji se javio na javni poziv JP Zavoda za izgradnju grada za kupovinu 1,8 hektara parcele u industrijskoj zoni u Kuli je Seveplant iz Sivca.

Riječ je o tvrtki koje posluje u sustavu nizozemske tvrtke Verbeek, jednog od najvećih proizvođača sadnog materijala u Europi, piše dnevnik.rs. Ugovor o parceli biti će potpisan za mjesec dana, a na proljeće će početi izgradnja poslovnog, proizvodnog i skladišnog objekta sa hladnjačom.

Seveplant planira proširiti rasadničku proizvodnju u kulskoj općini, jer sada u svom rasadniku ima preko dva milijuna  jednogodišnjih i dvogodišnjih sadnica, kao i podloge. Pored otvaranja novih radnih mjesta, investicija će omogućiti indirektno zapošljavanje lokalnog stanovništva, a regija će se moći razvijati kroz podizanje višegodišnjeg nasada voća.

– Dugoročni plan je da većinu svoje proizvodnje preselimo iz Nizozemsku u Srbiju, odnosno u općtinu Kula. Izgradnjom hladnjače u Kuli planiramo se trajno pozicionirati u ovom gradu, kao i povećati broj novozaposlenih. U toku je izrada investicijskog plana koji podrazumijeva proširenje kapaciteta kako u rasadniku tako i u podizanju višegodišnjeg nasada voća na većim površinama, kao i izgradnja ULO hladnjače – objasnio je Vladan Krtolica, manager Seveplanta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje