Tržišni lideri

Victoria group treći najveći neto izvoznik u Srbiji

Agrovijesti
Victoria grupa - tvornica Sojaprotein Fotografija: Victoria Group
Victoria grupa je sa svojim kompanijama Sojaprotein i Viktorijaoil treći najveći neto izvoznik Srbije, a prvoplasirana je u prehrambeno-prerađivačkom sektoru, objavila je ta kompanija. Po podacima Uprave carina, neto izvoz te dvije članice Victoria grupe u 2015. godini iznosio 120 milijuna eura.

“Victoria group je godinama unazad među najvećim izvoznicima i neto izvoznicima u Srbiji. Mi domaću soju i suncokret prerađujemo u proizvode više faze prerade koje plasiramo na domaćem i inozemnom tržištu”, kazao je Vladimir Čupić, izvršni i financijski direktor Victoria group.

Dodao je kako ta kompanija izvozi u više od 50 zemalja širom svijeta, a da joj je Europska unija glavno izvozno tržište, dok je uvoz Victorije minimalan.

“Naši proizvodi su vrlo prepoznatljivi u svijetu po kvaliteti koji se prati od njive do finalnog proizvoda. U jakoj globalnoj konkurenciji fokusirani smo i na postizanje i održavanje cijenovne konkurentnosti što je konstantni izazov imajući u vidu osjetljivost svjetskog tržišta poljoprivrednih roba”, istakao je Čupić.

Kako je navedeno u priopćenju, istraživanje Biznis info grupe o najvećim i najprofitabilnijim kompanijama u Srbiji u razdoblju od 2008. do 2015. godine pokazalo je kako je prerađivačka industrija drugi najzastupljeniji sektor, nakon trgovine i doprinosi sa gotovo četvrtinom ukupnih poslovnih prihoda u grupaciji 100 najbolje plasiranih kompanija.

U tom sektoru posluju i najveći srpski izvoznici, među kojima se posebno izdvaja prehrambeno-prerađivačka industrija zbog neto efekta i pozitivnog utjecaja na trgovinsku i platni bilancu zemlje.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje