Izvozni uspjeh

Victoriaoil počeo izvoziti ulje u Kinu

Agrovijesti
Victoriaoil izvozi u Kinu Fotografija: Victoria Group
Izvezli smo prvi kontigent rafiniranoga suncokretovog ulja u bocama od jedne i pet litara, koje su se preko našega kineskog partnera našle u njegovoj maloprodaji. Započela je prva isporuka sirovoga sojina ulja, ukupno 500 tona, nakon što su uspješno prebrođeni svi izazovi koje nosi transport ove vrste proizvoda na tako udaljeno tržište.

Nakon prošle godine, kada je prihode od prodaje povećala 41 posto, a njezin izvoz porastao 10,8 milijuna eura, kompanija Victoriaoil nastavlja osvajati nova tržišta i širiti poslovanje u zemljama gdje je već godinama prisutna. Ove godine, uljara koja je dio poslovnog sustava Victoria Group, izvršila je proboj na tržište Kine, gdje su realizirani prvi plasmani jestivoga suncokretovog ulja i sirovoga sojina ulja.

- Izvezli smo prvi kontigent rafiniranoga suncokretovog ulja u bocama od jedne i pet litara, koje su se preko našega kineskog partnera našle u njegovoj maloprodaji. Započela je prva isporuku sirovoga sojina ulja, ukupno 500 tona, nakon što su uspješno prebrođeni sve izazovi koje nosi transport ove vrste proizvoda na tako udaljeno tržište. Uvijek naglašavamo kako su operativna efikasnost naše proizvodnje i njena tehnologija na najvišoj razini, a ovo je možda primjer koji to najbolje ilustrira. U regiji smo odavno prepoznati po odnosu cijene i kvaliteta, što su nam omogućila velika inicijalna ulaganja u tvornicu Victoriaoil. Investicije u rafineriju, pogon za punjenje i ambalažiranje ulja, ali i u energetsku efikasnost i skladišne kapacitete rezultiraju odličnom prodajom na domaćem i na inozemnom tržištu, izjavio je Nikola Vujačić, izvršni direktor i direktor operacija Victoria Groupa.

Uz tradicionalno dobar plasman rafiniranoga suncokretova i repičina ulja, Victoriaoil u posljednje vrijeme bilježi i značajan rast potražnje za sojinim, a osobito suncokretovim lecitinom, za potrebe konditorske industrije.

- Lecitin proizveden u našoj uljari nalazi se u slatkišima Medele, Pionira, Soko Štarka, Swissliona, ali i velikih europskih konditora. Kvaliteta proizvoda, bilo rafiniranog ili sirovog ulja, lecitina ili sačme, ono je na čemu uvijek insistiramo. Uza sve implementirane standarde kvalitete, često veliki prodajni lanci i internacionalne kompanije šalju svoje nezavisne inspekcije iz inozemstva za provjeru usuglašenosti proizvodnje sa kriterijima zahtjevanih standarda, istakao je Vujačić.  

Victoriaoil najveći izvoz ostvaruje u zemljama u neposrednom okruženju - Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Grčkoj i Albaniji, a na inozemnome tržištu proda više od pola ukupne proizvodnje. Godišnje preradi 230.000 tona suncokreta i 85.000 tona soje i uljane repice, koje u najvećoj mjeri otkupljuje od domaćih poljoprivrednika pretvarajući ih u gotove i polugotove proizvode. 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje