Osiguranje usjeva i nasada

Vina iz okolice Metkovića svoj su put pronašla čak i do Japana

Agrovijesti
Davor Martinović, tvrtka Poljopromet iz Opuzena Fotografija: Croatia osiguranje Pogledajte galeriju
“Imali smo tuču nekoliko puta. Ne želim više riskirati. Govorimo o velikoj vrijednosti u koju je uloženo puno vremena. Mi izvozimo ne samo po cijeloj Hrvatskoj nego i u Ameriku, čak i Japan, govori Davor Martinović.

Opuzenska tvrtka Poljopromet, čiji su vlasnici Davor Martinović, Stipe i Damir Dominiković, osnovana prije 26 godina, bavi se, osim trgovinom, uzgojem i proizvodnjom vinove loze te preradom maslina u ulje. Prve su trsove posadili 2009. na području Komarne i već godinu dana kasnije proizvedena je prva boca vina pod etiketom Terra Madre. Uslijedile su komercijalne berbe, nagrade i certifikati te otvaranje kušaonice.

Davor Martinović, tvrtka Poljopromet iz Opuzena

Vinogradi Poljoprometa trenutno obuhvaćaju malo više od 17 hektara. S obzirom na to da se radilo o nepristupačnom, zaraslom terenu koji je trebalo iskrčiti i pripremiti za sadnju trsova, kao i na status koji njihova vina danas imaju diljem zemlje i svijeta, Martinović kaže da bi bilo sasvim naivno taj trud ne zaštititi. Različite vremenske nepogode - oluje, mrazovi, poplave ili požari - dolaze nenajavljeno i nerijetko unište mukotrpna ulaganja.

“Imali smo tuču nekoliko puta. Ne želimo više riskirati. Govorimo o velikoj vrijednosti u koju je uloženo puno vremena. Mi izvozimo ne samo po cijeloj Hrvatskoj nego i u Ameriku, čak i Japan, govori Davor Martinović.

Davor Martinović, tvrtka Poljopromet iz Opuzena

Poljoprivrednici žive od plodova svojega rada i najbolje znaju koliko je osiguranje važno. Za sve one koji žele svoja polja i imanja sačuvati za godine i generacije koje dolaze, Croatia osiguranje ima rješenje. Osiguranje usjeva i nasada pokriva rizike na usjevima kao što su pšenica, kukuruz, ječam i druge vrste te nasadima poput maslinika, vinograda i voćnjaka, a zaštititi se mogu i domaće životinje, i to od uginuća, eutanazije i drugih gubitaka.

Za poljoprivrednike je značajna pogodnost što se u sklopu police može iskoristiti financijska potpora do 70 posto plaćene premije osiguranja koju omogućava Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i proračun RH, do maksimalnog iznosa od 75.000 eura.

Davor Martinović, tvrtka Poljopromet iz Opuzena

Sa stoljetnom prisutnošću na tržištu, Croatia osiguranje najbolje poznaje potrebe svojih osiguranika te u skladu s time za njih kreira najbolja rješenja. Više informacija o polici osiguranja usjeva i nasada, kao i načinima njezina ugovaranja, možete pronaći na linku.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje