NOVO NA TRŽIŠTU

Vinarija Kutjevo plasirala na tržište novu vrhunsku graševinu

Agrovijesti
Kutjevo d.d. predstavilo je  novu berbu Vrhunske graševine 2017. Fotografija: Kutjevo d.d.
Od vrhunske graševine 2016 Kutjevo je izvezlo čak dvije trećine , i najzastupljenije je vino u njihovom izvozu.

Vinarija Kutjevo je u vinoteci Bornstein predstavila svoju novu Vrhunsku graševinu berbe 2017. te je među prvima koja ju je već krajem siječnja plasirala na tržište. Kako su istaknuli iz vinarije na samom početku prezentacije nove graševine, drago om je da se u Hrvatskoj sve više konzumira vino.

Inače, vrhunska graševina najnagrađivanije vino vinarije Kutjevo, a nova je berba proizvedena u modernom stilu s ciljem praćenja svjetskih trendova u stvaranju vina. Od prošlogodišnje vrhunske graševine Kutjevo je izvezlo čak dvije trećine , i upravo to vino ajzastupljenije je vino u njihovom izvozu.

Kutjevo d.d. predstavilo je  novu berbu Vrhunske graševine 2017.
„Protekla godina je, u vinogradarskom smislu, bila izuzetno teška, no zadovoljni smo prošlogodišnjom berbom. Vrhunska graševina je izuzetne kakvoće, a ono što mene veseli je očuvana svježina te naglašena aromatika u njoj. Ova graševina se proizvodi od grožđa s naših najboljih vinogradarskih položaja, Vetovo, Hrnjevac i Vinkomir, što garantira najveću kvalitetu sirovine. 270.000 litara proizvedemo samo ovog tipa graševine “,  istaknuo je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje