BIJELI GROZD

Vinarija Vuglec Breg proglašena najboljom u Hrvatskoj

Agrovijesti
Dodijela nagrada Bijeli grozd Fotografija: Julio Frangen Pogledajte galeriju
Riječ je o priznanjima koje udruga G.E.T. report dodjeljuje za doprinos razvoju vinske kulture te njome nagrađuje vinarije po hrvatskim regijama te iz zemlja regije ili pak pojedincima koji su na vinskoj sceni ostavili trag svojim dobrim praksama.

U zagrebačkom hotelu Esplanade po šesti su put dodijeljena priznanja Bijeli grozd. Riječ je o priznanjima koje udruga G.E.T. report dodjeljuje za doprinos razvoju vinske kulture te njome nagrađuje vinarije po hrvatskim regijama te iz zemlja regije ili pak pojedincima koji su na vinskoj sceni ostavili trag svojim dobrim praksama.

Priznanje za doprinos razvoju vinske kulture dobili su Jelena Šimić Valentić , sommelierka i vlasnica vinskog boutique Pupitres te sommelier Siniša Lasan. Priznanje za životno djelo dobili su Vlado i Slavica Borošić, a nagrada Dobar start za vinarije koje su tek nedavno krenule u vinski turizam pripala je korčulanskoj vinariji Dine.

Inače, glasovanje za ova priznanja je javno i ove godine je u njemu sudjelovalo petstotinjak vinskih entuzijasta i stručnjaka. U Bregovitoj Hrvatskoj prvo mjesto pripalo je Vinariji Vuglec breg, drugo mjesto Vinariji Bolfan Vinski vrh i treće Vinariji Kolarić.

Vinarija Korta Katarina odnijela je prvo mjesto u regiji Dalmacija dok su drugoplasirani Vinarija Saint Hills te trećeplasirani Vinarija Rizman Klek. U Istri i Kvarneru prvo mjesto osvojila je Vinarija Meneghetti, drugo Vinarija Boškinac te treće Vinarija Kozlović. Iz Slavonije i Podunavlja prvu nagradu odnijeli su Iločki podrumi, drugo mjesto Vinarija Kolar i treće Belje.

Nakon priznanja po regijama uslijedila su priznanja na razini Hrvatske u kojima treće mjesto dijele Vinarija Korta Katarina i Iločki podrumi, drugo Vinarija Meneghetti i prvo Vinarija Vuglec breg.

˝Ovo je za nas veliko priznanje i vjetar u leđa koji nam omogućava da nastavimo dalje. Oko 95 posto naše proizvodnje vina prodamo u sklopu našeg izletišta i drago nam je da to naši gosti i struka prepoznaju˝, istaknuo je Mario Vuglec.

U regiji priznanja su dobile slovenska Vinarija Puklavec Family Wines, hercegovačka Vinarija Vukoje, srpska Vinarija Zvonko Bogdan, crnogorska Vinarija Plantaže i makedonska Vinarija Kamnik.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje