Gourmet manifestacija

Više od 600 vinskih entuzijasta uživalo na trećem Istria Wine&Walku

Agrovijesti
Suton i smiraj nad Plešivičkim vinogradima Fotografija: Robert Anić/PIXSELL
Jedanaest kilometara inspirativne šetnje, devet vrhunskih istarskih vinara i sedam okrjepnih stajališta obilježili su ovogodišnju manifestaciju.

Ni kiša nije uspjela zaustaviti zaljubljenike u vino i šetnju koji su se jučer okupili na trećem po redu IstriaWine&Walku. U vinogradima sjeverozapadne Istre uživalo je više od 600 šetača, a osim domaćih bilo je i puno stranih gostiju, najviše iz susjedne Slovenije i Italije. Jedanaest kilometara inspirativne šetnje, devet vrhunskih istarskih vinara i sedam okrjepnih stajališta obilježili su ovogodišnju manifestaciju.

Wine and Walk festival
Unatoč sitnoj kiši prvi su šetači krenuli u devet sati iz Buja gdje su preuzeli svoju degustacijsku čašu, a zatim su krenuli put Parka prirode Škarline i vinograda Santa Lucija. Osim kvalitetnih vina naokrjepnim stanicama na svaka dva kilometra, sudionici su uživaliu svim bojama i okusima Istre na vijugajućim cestama uz vinograde i maslinike. Opustili su se na vidikovcu s pogledom na planinske vrhove Ćićarije te posjetili izložbu „Maslina“ u galeriji Tigor i još dva vinska podruma nadomak Brtonigle. Tijekom šetnje uživali su u okusima poznate istarske malvazije, cijenjenog terana i rose pjenušca te u raznim istarskim specijalitetima.

Šetnja je završila u Bujama gdje su šetači nastavili uživati u istarskim vinima i hrani. Ugostiteljska je ponuda bila bogatija nego ikad, a zabava potrajala do dugo u noć uz grupu Febra. Odlična atmosfera, smijeh i veselje vodili su šetače kroz ovu originalnu šetnju. Među njima su bili i svjetski poznati blogeri braća Arvin i Robin Finger, autori popularnog Instagram profila DiscoverEarth.

Ovi poznati travel influenceri posjetili su Istru u sklopu uspješnog projekta ShareIstria, u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije koji već treću godinu za redom okuplja utjecajne putopisneblogere, a zahvaljujući njihovim objavama slika iz Istre obilazi svijet.j

IstriaWine&Walk dio je gourmet manifestacija koje organizira klasterSjeverozapadneIstre, a koji tijekom cijele godine u Istru dovode brojne posjetitelje, ljubitelje prirode, dobre hrane i vina.