Istraživanje

Više od četiri petine britanskih potrošača radije kupuje u dućanu

Agrovijesti
Potrošači, cijene, kupovina Fotografija: Shutterstock
Više od tri četvrtine ispitanika (78 posto) kažu kako vole posjećivati trgovine jer vole vidjeti i dodirnuti proizvod prije nego ga kupe online

Čak 85 posto britanskih potrošača unatoč komociji koju nudi online kupovina i dalje radije kupuje u fizičkim trgovinama, pokazala je studija koju je provela digitalna marketinška agencija Marketingsignals.com. Istraživanje je provedeno na 1.056 odraslih Britanaca od kojih se 82 posto izjasnilo da više vole tradicionalni način kupovine jer željeni artikl dobiju odmah po plaćanju. Više od tri četvrtine ispitanika (78 posto) kažu kako vole posjećivati trgovine jer vole vidjeti i dodirnuti proizvod prije nego ga kupe online.

Višekanalni pristup

“Trgovački lanci koji budu koristili digitalnu tehnologiju kako bi povećali posjećenost tradicionalnih trgovina, a istovremeno pratili navike kupaca pri online kupnji bit će uspješniji u poslovanju u modernoj eri”, prokomentirao je Gareth Hoyle iz agencije Marketingsignals.com.

U idealnom svijetu kupci radije posjećuju trgovine, ali zbog nedostatka vremena, problema sa zalihama i komocije mnogo ih se okreće online kupnji. To je lekcija maloprodajnim lancima da osiguraju svoju digitalnu prisutnost i rade sve kako bi kupcima ponudili višekanalnu kupnju i iskustvo koje im najviše odgovara.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje