Kušanje mladih graševina, pošipa i drugih sorti

Više od pedeset vinara na ovogodišnjem En Primeuru

Agrovijesti
En primeur 2018, degustacija nove 2017. berbe graševina, pošipa i drugih sorti Fotografija: Tomislav Huha Pogledajte galeriju
˝Šteta bi bila da ja govorim kakva su vina, radije to prepuštam vama jer ovdje imate priliku kušati čak 250 vina˝, zaključuje Krauthaker.

Premijerno kusanje graševine i pošipa u zagrebačkom Westinu okupilo je vise od pedeset vinara koji su premijerno predstavili mlada vina.

En primeur 2018, degustacija nove 2017. berbe graševina, pošipa i drugih sorti
˝Mraz je ove godine stvarao probleme, a kasnije suša kao i u ostatku Europe. Ova berba je značajno lošija u količimama, no kvaliteta je odlična˝, kaze Ivica Kovačević, predsjednik udruge Vina Dalmacija.

Uzvanicima su se obratili Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica, Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba te  Kovačević koji je naglasio važnost organiziranja ovakvih manifestacija s ciljem promocije hrvatskih vinara i vina.

I Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo slaže se da su naša vina su prepoznata i hvaljena, i to ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Uz podršku HGK u posljednjih nekoliko godina, vinari ulažu veliku trud u promociju vina u inozemstvu, kako bi predstavili svoja vina i afirmirali Hrvatsku kao zemlju bogate eno-gastronomske baštine. Dodatna potvrda kvalitete stigla je prošle godine kada su hrvatski vinari osvojili rekordan broj medalja i priznanja na prestižnim svjetskim vinskim natjecanjima.

En primeur 2018, degustacija nove 2017. berbe graševina, pošipa i drugih sorti
Vinar i predsjednik udruge Graševina Croatica ,Vlado Krauthaker složio se s kolegama iz Dalmacije da je godina bila teška, no vina kvalitetom odlična. ˝Šteta bi bila da ja govorim kakva su vina, radije to prepuštam vama jer ovdje imate priliku kušati čak 250 vina˝, zaključuje Krauthaker.

Na kušanju En Primeur 2018 svoje je proizvode predstavilo preko 50 izlagača: Pinkert, Vino Buhač, Krauthaker, Galić, PP Orahovica, Belje, Papak, Vina Antunović, Vina Kalazić, Osilovac – Feravino, Erdutski vinogradi, Iločki podrumi, Kolar, Vina Jakob, Veleučilište Požega, Misna vina, Vina Markota, Kutjevo, Josipović, Perak, Mihalj, Adžić, Obrt Ceco, OPG Mitrović, AT Agrofort, OPG Gojko Soldo, OPG Perić, Tepeš, Udruga baranjski kulen, Birin, Prović, Stina vino, Rizman, Korta Katarina, Kuna 1898, Terra Madre, Tomić vina, Kraljevski vinogradi, Skaramuča, Grgić, Horvat, Preiner, Dvanajščak-Kozol, Cmrečnjak, Kocijan, Štampar, Hazić, Badel 1862, Kopjar, Jakovac, Čobanković, Trs te Dragun.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje