Technavio

Visoko proteinska hrana predvoditi će globalno tržište do 2020.

Agrovijesti
Morska hrana Fotografija: Pixabay
Očekuje se da će rast prodaje visoko proteinske hrane – uključujući halal hranu, mesne grickalice, svježu ribu i morsku hranu – nastaviti rasti tijekom sljedećih pet godina, tvrdi istraživački analitičar Technavio

Očekuje se da će se europsko tržište halal hrane povećati po složenoj godišnjoj stopi rasta od oko 14 posto tijekom predviđenog razdoblja. Nedavni rast u potražnji za zdravom i svježom hranom među nemuslimanskim narodima pomoći će ovom rastu.

Nadalje, s uvođenjem i velikom popularnošću halal prerađene hrane kao što su ravioli i lazanje, analitičari predviđaju da će potražnja za takvom hranom stabilno rasti, prema Technaviu. Mesne grickalice će biti druga najtraženija hrana. Globalno tržište tog proizvoda će rasti stabilno prosječno 10 posto. Uvođenje novih proizvoda i okusa je primarni vodič za rast na ovom tržištu. Proizvođači osmišljavaju mesne grickalice s novim okusima i začinima kao što su teriyaki, jalapeno i habañero.

„Osim glavnih regija kao što su SAD i Južna Afrika, većina tržišta nije još sazrela pa ona pružaju značajne mogućnosti za tvrtke da uzmu njihov potencijal“, kaže Vijay Sarathi, vodeći analitičar u Technaviu.

Nedavno su se potrošači značajno preokrenuli na svježu morsku hranu koja je izvrstan izvor proteina. Na izglede za rast na ovom tržištu utjecat će faktori kao što su široko rasprostranjena mogućnost različitih ribljih vrsta, povećana populacija, rastuća zdravstvena briga i rastući raspoloživi dohodak. Potrošači s povećanim preferencijama za prehrambene proizvode koji su bogati proteinima i ostalim hranjivim sastojcima – zajedno s rastućom brigom populacije oko prerađene ribe i morske hrane  i aditiva koji se u njoj koriste – očvrsnuti će izglede tržišta.

Analitičari Technavia procjenjuju da će faktori kao što su visoko nutritivna vrijednost ribe i morskih plodova i zdravstvene koristi poticati razvoj tržišta do 2020. godine. Morska hrana sadržava dovoljne količine proteina, minerala i vitamina. Pružajući takve neophodne hranjive tvari za dojenčad i djecu, te servirajući bogate izvore minerala kao što su selen, cink, jod i željezo nastaviti će privlačiti potrošače.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje