U ČAST VINU

Vižinada: Dan otvorenih vrata vinskih podruma

Agrovijesti
Feravino Fotografija: Julio Frangen
Ove je godine u manifestaciju uključeno 68 vinskih podruma, koji su za posjetitelje otvoreni od 11 do 19 sati a istarske vinarije su za posjetitelje radi lakšeg snalaženja podijeljene u šest vinskih podregija, odnosno područja.

I ove godine posljednje nedjelje u svibnju vinski podrumi širom Istre otvorili su vrata s obzirom da se 27. svibnja u većini vinskih regija u svijetu obilježava Wine Day, dan vina, a u Istri je to već 19 godina za redom i Dan otvorenih vrata vinskih podruma.

 Ove je godine u manifestaciju uključeno 68 vinskih podruma, koji su za posjetitelje otvoreni od 11 do 19 sati a istarske vinarije su za posjetitelje radi lakšeg snalaženja podijeljene u šest vinskih podregija, odnosno područja.

  Ovogodišnji su Dani otvorenih vrata istarskih vinskih podruma za vinske znalce posebno zanimljivi i zato što je još jedna po broju zlatnih odličja rekordna Vinistra pokazala da su kod mnogih istarskih vinara ovosezonska vina izvrsna, kao i ona koja dozrijevaju iz odličnih berbi 2015. i 2016. godine.

 Također, upravo ovih dana stižu potvrde i svjetske kvalitete istarskih vina kroz rezultate dva najvažnija svjetska ocjenjivanja vina - londonskog International Wine Challengea koji je svoje rezultate već objavio, i također londonskog Decantera koji ih treba objaviti za koji dan.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje