Konferencija „Slavonija, mjesto vaše investicije“ u Otoku

Vlada poduzima aktivnosti kako bi stvorila pozitivna investicijska klima i administrativno rasteretila gospodarstvo

Agrovijesti
Konferencija „Slavonija, mjesto vaše investicije“ u Otoku Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede
Na panelu je bilo govora o aktivnostima koje poduzima Vlada kako bi stvorila pozitivnu investicijsku klimu, administrativno rasteretila gospodarstvo i aktivirala do sada neiskorištene resurse.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić prisustvovao je 10. svibnja 2019. godine kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića otvorenju Konferencije „Slavonija, mjesto vaše investicije“ o Otoku.
 
Konferenciju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske organizirali su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Grad Otok, a glavni naglasak bio je na poduzetničkim zonama u pet slavonskih županija.
 
Ministar Tolušić bio je član panela Slavonija – poželjna investicijska destinacija zajedno s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac, ministrom državne imovine Goranom Marićem, ministrom turizma Garijem Cappellijem i predsjednicom Hrvatske udruge poslodavaca Gordanom Deranjom.
 
Na panelu je bilo govora o aktivnostima koje poduzima Vlada kako bi stvorila pozitivnu investicijsku klimu, administrativno rasteretila gospodarstvo i aktivirala do sada neiskorištene resurse.
 

„U svakoj prilici rasterećujemo gospodarstvo nameta i papirologije i mislim da smo na dobrom putu. Pronalazimo načine aktivacije mrtvog kapitala poput državnih nekretnina i zemljišta te stvaranja uvjeta za rast i razvoj gospodarstva, otvaranje radnih mjesta i rast standarda građana. Ne vidim da ćemo bez poduzetničkih zona i suradnje države i lokalne vlasti to moći postići. Dakle, pameti i ljudi imamo. Ideja nam ne nedostaje, novac EU je tu… sad još samo moramo zasukati rukave.“, izjavio je Tolušić u Otoku.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje