Poplave u Srbiji

Vlada RS osigurala pomoć poplavljenim poljoprivrednicima

Agrovijesti
Poplave Fotografija: Pixabay
Ministrica poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da je Vlada osigurala 12.000 dinara (oko 740 kn) po hektaru kao pomoć za otklanjanje posljedica nedavnih poplava, ali da traži i dodatna sredstva

Gostujući na RTS-u rekla je da je Vlada ukupno osigurala 290 milijuna dinara (oko 17,8 mil kn) pomoći, ali da razgovara sa donatorima koji bi dali dodatna sredstva.

„Prema procjenama, poplavljeno je 6.000 hektara, od čega su polovina oranice  pripremljene za proljetnu sjetvu, dio su usjevi, voćnjaci i nasadi malina, ali točni podaci će se znati kada povjerenstva za procjenu šteta završe posao na terenu“, kaže ona.

"Nismo imali značajnije štete u stočarstvu, a to je rezultat toga što su poljoprivrednici na vrijeme izmjestili životinje iz ugroženih zona", rekla je Bogosavljević Bošković.

Dodala je i da poljoprivrednici moraju prijaviti štetu povjerenstvima pri lokalnim samoupravama, a na osnovu prijave povjerenstvo će izaći na teren i napraviti procjenu štete. Objedinjene prijave će zatim biti poslane Kancelariji za javna ulaganja, a sama isplata štete biti će preko Uprave za agrarna plaćanja pri Trezoru narodne banke Srbije. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje