Ponuda iz Swisslion-Takovo

Vlasnik Rodoljub Drašković bi kormilo Agrokora u Srbiji i 35 posto udjela

Agrovijesti
Slatka kuća Swisslion-Takovo Fotografija: Swisslion-Takovo FB
Kompanija "Swisslion-Takovo" nudi usluge profesionalnog menadžmenta u hrvatskom sustavu Agrokora u Srbiji. Spreman je preuzeti upravljanje i garantira dobre rezultate

SVI bi da šefuju, ali bez ulaganja. Mnogoborojni srpski biznismeni zainteresirani su za firme koje u našoj zemlji posluju u sustavu "Agrokora", ali nitko od njih se nije uhvatio novčanika i izašao sa ponudom. Većina bi, naime, da upravlja tvrtkama Ivice Todorića, a ne da ih kupi. Prvi srpski gospodarstvenik koji je javno ponudio usluge profesionalnog menadžmenta u dijelovima hrvatskog koncerna je Rodoljub Drašković, vlasnik "Swisslion - Takovo". Kao nagradu traži 35 posto udjela u kapitalu "Agrokor" Srbija, pišu Večernje novosti.

Drašković je u svom priopćenju naglasio kako je spreman preuzeti upravljanje i rukovođenje poslovnim sustavom "Agrokor" u Srbiji na određeno vremensko razdoblje, koji ne bi trajalo duže od pet godina.

- Dosad nisam vodio razgovore ni s Ivicom Todorićem, ni sa Vladom Srbije, niti mi je poznato da li su definirali model rješavanja restrukturiranja i financijske konsolidacije poslovnog sustava "Agrokor" u Srbiji, kaže Drašković. - Ekonomske činjenice govore da bi se u slučaju propadanja poslovnog sustava "Agrokor" u Srbiji napravila velika šteta gospodarstvu Srbije. Višegodišnje iskustvo uspješnog poslovanja u gospodarstvu Srbije mog tima i mene koji upravljamo i rukovodimo poslovnim sustavom "Swisslion-Takovo", garancija je za uspješnu realizaciju ovog projekta.

Prema njegovim riječima, prvi zadatak je reorganizacija poslovanja Agrokora u Srbiji, koji će osigurati visoku stopu poslovne dobiti u tvrtkama, a tako bi bilo moguće izmiriti dugove prema bankama i dobavljačima. On tvrdi da njegova kompanija raspolaže sa profesionalnim najsposobnijim timovima u Srbiji iz sektora prehrambene tehnologije i trgovine. Naglašava da računa i na stručnjake koji rade u Agrokoru u Srbiji, a koji su znanje stekli upravo u njegovoj kompaniji "Swisslion-Takovo".

- Izgradili smo najvišu razinu poslovnog partnerstva sa gospodarstvom i sa bankama koje posluju u Srbiji - kaže Drašković. - Naša ponuda je otvorena uz jasne uvjete da preuzmemo na upravljanje i rukovođenje bez ograničenja, a u skladu sa zakonskim propisima i da poslovnom sustavu Swisslion-Takovo na kraju mandata pripadne 35 posto udjela u kapitalu Agrokora Srbija.

Siječa troškova

Projekat restrukturiranja podrazumjeva racionalizaciju troškova poslovanja na svim razinama, ističe vlasnik "Swisslion-Takova. Financijskom konsolidacijom obrtnog kapitala u industriji i racionalizacijom troškova poslovanja osigurali bi se uvjeti  za njihovo uspješno poslovanje. Financijska konsolidacija obrtnog kapitala u trgovini i racionalizacija trgovačke mreže omogućila bi uredno podmirivanje obveza prema dobavljačima. Formirali bi se savjetodavni odbori povjerilaca i u suradnji sa njima rješavali bismo pitanja tereta dugovanja, kaže.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje