Javni poziv

Vrgorac poziva poljoprivrednike da proizvode registriraju oznakom kvalitete

Agrovijesti
Fotografija:
Zahtjev za dobivanje oznake 'Vrgorac Quality' mogu podnijeti svi oni koji se na tom području bave proizvodnjom jagoda, voća, povrća, meda i vina

Za cijelo područje Grada Vrgorca kreirana je jedinstvena oznaka kvalitete poljoprivrednih proizvoda koja bi služila za označavanje visoko kvalitetnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. 

Svrha oznake je diferencijacija vrgorskih proizvoda od konkurencije, podizanje i zadržavanje kvalitete tih proizvoda te poticanje prodaje tih proizvoda na lokalnom, regionalnom i nacionalnom tržištu. Oznaka kvalitete 'Vrgorac Quality' namijenjena je označavanju, isticanju i promociji poljoprivredno-prehrambenim proizvoda proizvedenih na području Grada Vrgorca.

Zahtjevi za dodjelu Oznake mogu se podnijeti za jagode i druge proizvode od jagoda, svježe voće i povrće te proizvode nastale njihovom preradom, med i druge pčelinje proizvode te vino i druge proizvode od grožđa sukladno Pravilniku o vinu.  

Prijaviti se mogu poljoprivredni proizvođači upisani u upisnik poljoprivrednih gospodarstava OPG-ovi, zadruge, obrti i trgovačka društva. Poljoprivredna gospodarstva moraju biti registrirana za obavljanje primarne i/ili  prerađivačke  poljoprivredne djelatnosti tr moraju imati proizvodnu  aktivnost u potpunosti  na području Grada Vrgorca, dok sjedište može biti na ili izvan područja Grada Vrgorca, a što se dokazuje ARKOD upisnikom.

Javni poziv traje do   1. prosinca 2021. godine za 2021. godinu, a više detalja pogledajte OVDJE.