PREDSTAVLJENA ZADRUGA

“Vrhunsko vukovarsko” - okuplja male proizvođače iz Vukovara kako bi zajedno lakše pronalazili nova tržišta

Agrovijesti
Poduzetništvo, zadruge Fotografija: Thinkstock
Prema riječima upravitelja zadruge Vedrana Barića, udruga je utemeljena u rujnu ove godine i trenutačno ima 15 članova, a okuplja proizvođače meda, vina, sira, medenjaka, suvenira...

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predstavio je jučer novoutemeljenu zadrugu "Vrhunsko vukovarsko", koja okuplja male proizvođače iz Vukovara kako bi zajedno lakše pronalazili nova tržišta.

- Prije četiri godine inicirali smo izradu strategije upravo s ciljem bržeg oživljavanja gospodarstva, a ovo je dobar iskorak prema tom cilju - naveo je Penava, koji vjeruje da će zadruga pridonijeti i razvoju vukovarskog turizma jer se plasman proizvoda iz Vukovara očekuje diljem Hrvatske.

Najavio je da bi se u projekt mogle uključiti i vukovarske tvrtke Borovo i Vupik. Također, za 2019. najavljeno je otvaranje prodajnog prostora u Dubrovniku, gradu prijatelju, čime bi vukovarski proizvodi, uz lokalno tržište, dodatno dobili na prepoznatljivosti. Prema riječima upravitelja zadruge Vedrana Barića, udruga je utemeljena u rujnu ove godine i trenutačno ima 15 članova, a okuplja proizvođače meda, vina, sira, medenjaka, suvenira...

- Zadruga će pomoći proizvođačima da se njihovi proizvodi probiju na hrvatskom tržištu i omogućiti im dobivanje certifikata "Vrhunsko vukovarsko". K tomu, pomagat će u marketinškim uslugama - rekao je. Cilj je zadruge i pridonijeti što upješnijoj promociji Vukovara.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje