Udruga Život

Vrijeme je za agrobanku

Agrovijesti
Novac, kovanice Fotografija: Thinkstock
Poljoprivrednici i njihove udruge ponovno aktualiziraju staro pitanje – osnivanje agrobanke, koja će im biti ne samo financijski nego i sveobuhvatni, organizacijski, operativni i svaki drugi servis u njihovoj proizvodnji.

Tako Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske Život i Zagrebačka škola ekonomije i managementa organiziraju 2. rujna u Hrvatskoj gospodarskoj komori Koprivnica Poslovni forum „Agrarna politika za živo selo – vrijeme je za agrobanku“, piše Glas Slavonije.

Moderator je tajnik udruge Život Miroslav Kovač, koji će održati uvodno predavanje u temu „Iskustva u proteklih pola godine u provedbi dogovorenih mjera poljoprivredne politike“ s osvrtom na to gdje smo sada i što Udruga OPGH Život očekuje od nove Vlade RH.

Na Poslovnom forumu govorit će i ekonomski stručnjak Đuro Njavro o temi „Nova agrarna politika zasnovana na OPG, prehrambenoj samoodrživosti, agrarnoj banci i potpori organske poljoprivrede kao temelju budućeg izvoza“, dok će Miljenko Ernoić govoriti o „Austrijsko-bavarskom modelu kao dobrom rješenju za Republiku Hrvatsku“.

U nastavku foruma slijedi izlaganje Zdravka Dimača o temi „Važnost domaće sirovinske proizvodnje za održivost prehrambene industrije, oblici suradnje i povezivanja poljoprivrede i domaće prehrambene industrije“, dok će Ivan Šverko govoriti o temi „Agrobanka - projekt preoblikovanja HPB-a i CO u Agrobanku”.

Osnivanje jake, uređene agrobanke Udruga OPGH Život, podsjetimo, još na početku svog djelovanja uvrstila je u svoj program razvoja poljoprivrede. Forum će se održati u prostorima koprivničkog HGK, Frankopanska 3, a početak mu je u 11 sati.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje