POSLOVNI REZULTATI

Vupik u prvom polugodištu s 1,1 milijun kuna dobiti

Agrovijesti
Krave u VB Fotografija: Deutsche Welle
Iz Vupika ističu kako su u ovoj godini nastavljena ulaganja u proizvodnju, ponajviše u stočarsku, ratarsku i povrtlarsku, u cilju povećanja proizvodnih kapaciteta te poboljšanja i održavanja efikasnosti postojećih proizvodnji.

Vukovarski Vupik, tvrtka u sastavu koncerna Agrokor, u prvom je polugodištu ove godine poslovao s dobiti u iznosu od 1,1 milijun kuna, dok je u istom razdoblju lani bilježio gubitak od 3,3 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće tvrtke objavljeno u utorak na Zagrebačkoj burzi.  

Po podatcima iz TOG izvješća, Vupik je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario ukupne prihode od 164,6 milijuna kuna, što je 10,9 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.  Istodobno su ukupni rashodi pali za 13 posto, na 163,55 milijuna kuna.

Poslovni prihodi Vupika u prvih šest mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje lani smanjeni su za 10,7 posto i iznosili su 164,5 milijuna kuna, što iz te tvrtke objašnjavaju nižim prodajnim cijenama poljoprivrednih i stočarskih proizvoda.  

Poslovni, pak, rashodi smanjeni su za 10,1 posto, na 155,8 milijuna kuna. Rezultat smanjenja poslovnih rashoda su optimalizacija materijalnih ulaganja u ratarsku, povrtlarsku i stočarsku proizvodnju, kao i proizvodnju vina, navodi Uprava Vupika u obrazloženju izvješća. 

Iz Vupika ističu kako su u ovoj godini nastavljena ulaganja u proizvodnju, ponajviše u stočarsku, ratarsku i povrtlarsku, u cilju povećanja proizvodnih kapaciteta te poboljšanja i održavanja efikasnosti postojećih proizvodnji. 

Po podatcima iz financijskog izvješća, krajem lipnja ove godine Vupik je zapošljavao 468 radnika. 

Objavu kvartalnih financijskih izvješća kompanije iz sastava Agrokora čije dionice kotiraju na burzi odgađale su u dva navrata. U četvrtak su najavile objavu polugodišnjih izvješća, dok će o datumu objave poslovnih rezultata za treće tromjesečje naknadno obavijestiti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje