Zanimljivosti

Za obožavatelje kobasica Bavarac otvorio poseban hotel

Agrovijesti
Kobasice Fotografija: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Poduzetni njemački mesar dosjetio se kako povećati prodaju domaćih kobasica što ih sam proizvodi te je nedavno otvorio "prvi hotel koji je cijeli u znaku kobasica".

 Poduzetni njemački mesar dosjetio se kako povećati prodaju domaćih kobasica što ih sam proizvodi te je nedavno otvorio "prvi hotel koji je cijeli u znaku kobasica". 

Claus Boebel, mesar iz bavarskoga Georgensgmuenda svjestan je toga da njegov hotel neće biti odredište vegetarijanaca ni vegana.

"Oprečnost je u temelju mojega poslovnog modela. Ili će gosti smatrati da je ovo mjesto super ili će odmahnuti rukom i kazati - nikad više", kaže uz smijeh. 

Boebelov hotel ima sedam soba, a u svakoj od njih zidovi su oblijepljeni tapetama s uzorkom sočnih kobasica. I iznad kreveta u jednoj od njih vise mesni proizvodi. Posvuda se nalaze i upute za izradu kobasica i mesnih proizvoda. 

Po ulasku u hotel goste odmah pored recepcije očekuje pult s konzerviranim hrenovkama, gazdin proizvod.  

Za pasionirane obožavatelje mesnih prerađevina rezervirana je soba broj 1. U njoj iznad kreveta vise plastične vrećice sa sirovim mesom i mašću. I ogradu hotelskoga stubišta krase Boebelovi najprodavaniji mesni proizvodi. 

Gosti željni znanja mogu ga nadograditi u gazdinoj mesarnici gdje mogu sudjelovati u izradi bavarskih kobasica. 

Ponosni Bavarac kaže kako smatra da se njegov proizvod mora razlikovati od onih koji se prodaju u njemačkim supermarketima te stoga gostima mora ponuditi više i bolje. "Naše je načelo: Umjesto da samo kupite kobasice, sudjelujte u njihovoj izradi."

Hotel je smješten u blizini Boebelove mesarnice, a u renoviranje zgrade u kojoj se nekad nalazila lokalna gostionica, uložio je 800.000 dolara. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje