Osječko-baranjske županija

Za privremeno sufinanciranje LAG-ova Županija izdvojila 490 tisuća kuna

Agrovijesti
Novac Fotografija: Thinkstock
LAG-ovi, među ostalim, informiraju i pripremaju ruralno stanovništvo Hrvatske za povlačenje novca iz EU fondova.

Ugovore o privremenom sufinanciranju četiri Lokalne akcijske grupe (LAG) s područja Osječko-baranjske županije, ukupne vrijednosti od 490 tisuća kuna, u četvrtak su u Osijeku potpisali župan Ivan Anušić i predstavnici tih LAG-ova.

Riječ je o privremenom sufinanciranju aktivnosti LAG-ova u provedbi mjere 19 Programa ruralnog razvoja, a župan Anušić podsjetio je kako je, još prije dvije godine, u Županijskoj skupštini, pokrenuta inicijativa za ovakvo sufinanciranje, s obzirom da imaju potešoća s financiranjem tekućih troškova.
Na ovaj način pokušavamo ojačati djelovanje LAG-ova kako bi postigli konačni cilj, a to je što veći broj EU projekata i EU sredstava u Osječko-baranjskoj županiji te tako oporavili gospodarstvo, dodao je Anušić.

LAG-ovi, među ostalim, informiraju  i pripremaju ruralno stanovništvo Hrvatske za povlačenje novca iz EU fondova.

Voditelj LAG-a  "Karašica", koji obuvhaća područje četiri grada i 13 općina u ovoj Županiji,  Ivan Vrbanić rekao je kako potpora Županije značajna za predfinanciranje njihovih aktivnosti u provedbi mjera Programa ruralnog razvoja, posebice u potpori OPG-ima, zadrugama i obrtnicima za apliciranje na natječaje, dodavši kako slične ugovore s LAG-ovima u Hrvatskoj potpisuje još samo Splitsko-dalmatinska županija.

Predsjednica LAG-a "Vuka-Dunav" Nataša Tramišak istaknula je da četiri LAG-a, s kojima je Županija danas potpisala ugovore, u sklopu Programa ruralnog razvoja, na raspolaganju imaju oko pet milijuna eura, a svojim djelovanjem nastojat će olakšati lokalnim OPG-ima pristup EU sredstvima, posebice malim gospodarstvima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje