JAVNI POZIV

Zadar za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju izdvojio pola milijuna kuna

Agrovijesti
Fotografija:
Grad Zadar objavio je Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Zadra za 2020. godinu, ukupne vrijednosti pola milijuna kuna

Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra objavio je Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Zadra za 2020. godinu.

Riječ je o nepovratnim sredstvima, a sveukupno je iz gradskoga proračuna za tu namjenu osigurano pola milijuna kuna.

Ovo je već deseta godina provedbe programa potpore našoj poljoprivredi i ruralnom razvoju, ističe gradski pročelnik Ivica Katić.

"Radi se o de minimis potporama poljoprivredi i ruralnom razvoju i to su dakle nepovratna sredstva koja već godinama dodjeljujemo našim OPG-ima i pravnim i fizičkim osobama koje imaju registriranu poljoprivrednu djelatnost a kojima je sjedište na području rada Zadra i koji poljoprivrednu proizvodnju obavljaju na području naše Zadarske županije. Maksimalni iznos potpora iznosi 45 tisuća kuna, dakle može se javiti po svim mjerama ali je maksimalni iznos po jednom OPG-u tj. jednom korisniku 45 tisuća kuna", izjavio je Katić za portal eZadar

Podizanje trajnih nasada, izgradnja poljoprivrednih objekata, osiguranje poljoprivredne proizvodnje, potpora promociji i plasmanu proizvoda – samo su neke od mjera predviđenih ovim programom.

"U zadnje vrijeme imamo dosta prijava za kupnju raznoraznih strojeva i uređaja tipa tresača maslina, nabavku novih priključaka za strojeve, tako da ima raznovrsnih zahtjeva ali su svi oni ovim našim mjerama pokriveni", rekao je Katić.

U pripremi još tri natječaja

U pripremi su još tri natječaja koja će ići tijekom mjeseca rujna - natječaj za potpore malom gospodarstvu u vrijednosti pola milijuna kuna, natječaj za potpore tradicijskim obrtima i prvi put ove godine program potpora otočnom gospodarstvu.

Bit će, dakle, sveukupno ova četiri programa, milijun i 250 tisuća kuna - direktnih potpora iz proračuna Grada Zadra koje će, nada se pročelnik Katić, pomoći opstanku gospodarstva pogođenog korona-krizom.

Tekst javnog poziva možete preuzeti ovdje