Zaštita životinja

Zagrebačka županija daje 300.000 kuna gradovima i općinama za mikročipiranje pasa

Agrovijesti
Psi Fotografija: Thinkstock
Cilj mjere je da svaki pas bude mikročipiran što će u konačnici dovesti do smanjenja populacije napuštenih pasa, ističe se u priopćenju.

Zagrebačka županija osigurala je ukupno 300.000 kuna za Program kontrole populacije napuštenih pasa mikročipiranjem i uputila je javni poziv gradovima i općinama za sudjelovanje u programu, priopćeno je u srijedu iz Zagrebačke županije.

 Cilj mjere je da svaki pas bude mikročipiran što će u konačnici dovesti do smanjenja populacije napuštenih pasa, ističe se u priopćenju.

 Na javni poziv mogu se javiti gradovi i općine s područja Zagrebačke županije jer upravo oni osiguravanju nadzor provedbe obveznog mikročipiranja pasa određenog propisom o veterinarstvu kod posjednika pasa. čiji psi nisu upisani u Upisnik kućnih ljubimaca. Maksimalni iznos potpore koji grad ili općina može ostvariti temeljem ovog javnog poziva je 50.000 kuna. Javni poziv za ovu namjenu otvoren je do 3. srpnja ove godine

 Prijava na javni poziv provode se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr

 Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje nalaze se na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod rubrikom Natječaji. Više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-426, navode iz Zagrebačke županije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje