NASTAVAK ULAGANJA

Zagrebačka županija kupuje stroj za sortiranje bobičastog voća

Agrovijesti
Fotografija:
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić najavio je nabavku stroja za sortiranje bobičastih i jagodičastih voćnih vrsta vrijednog 1,6 milijuna kuna

Bez obzira na pad prihoda i potreban rebalans proračuna, u Zagrebačkoj županiji investicije neće stati, najavio je župan Stjepan Kožić. Velik dio projekata financiran je iz EU fondova, a najveći je projekt vodnokomunalne infrastrukture. Kriza je pokazala koliko je poljoprivreda bitna pa će Županija kupiti stroj za sortiranje bobičastih i jagodičastih voćnih vrsta vrijedan 1,6 milijuna kuna za Distributivni centar za voće i povrće, istaknuo je. 

"Ova kriza je pokazala koliko je domaća poljoprivreda važna, i nadam se da ćemo jednog dana kada se vratimo u normalu, poljoprivredi dati puno veći značaj. Prva smo županija u RH koja je izgradila uz pomoć europskih sredstva ULO hladnjaču koja nije u vlasništvu trgovaca već poljoprivrednih proizvođača, a njena vrata otvorit ćemo i proizvođačima iz susjednih županija kako bi voće i povrće mogli skladištiti te distribuirati u kontroliranim uvjetima u Zagrebačkoj županiji", rekao je Kožić.