Deset finalista

Zagrebački studentski startup ima rješenje za farmere

Agrovijesti
Pobjednički tim Prostec Fotografija: PR
Pobjednička ideja poboljšava efikasnost proizvodnje i poslovanja na životinjskim farmama

U organizaciji Lean Startup Hrvatska i Startup Inkubatora Rijeka u ponedjeljak je održan hrvatski dio natjecanja University Startup World Cup 2018 - USWC 2018 na kojem je sudjelovalo deset finalista s različitih hrvatskih sveučilišta: SmartStop, Morpheus, PlantPower, Sight, Prostec, Holoflake, Fiumica, ZUS, uSCOPE i DCC.

Prvo mjesto na natjecanju u Rijeci osvojio je tim Prostec sa Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o tehnološkom startupu koji je razvijen s ciljem poboljšanja efikasnosti proizvodnje i poslovanja životinjskih farmi u Hrvatskoj i u svijetu. Farmeri se susreću s nizom problema u vođenju evidencije životinja i ekonomskog dijela poslovanja farme, a ovo rješenje je simbioza tehnološkog, informatičkog i ekonomskog znanja tima te iskustva i znanja farmera.

Studentski tim ovog startupa odlučio je koristiti tehnologije RFID označavanja životinja markicama koje omogućavaju identifikaciju životinja s udaljenosti veće od jednog metra. Uređaj koji dobijete s paketom markica se povezuje s računalom ili android aplikacijom te se svi podatci skladište u oblaku. Putem android aplikacije, računalnog programa ili web aplikacije možete pristupiti svim podatcima o životinjama, a korisnici redovito dobivaju i nove informacije o načinima liječenja životinja, odabiru hrane i sl. Drugo mjesto osvojio je tim ZUS sa Sveučilišta u Rijeci, a treće mjesto osvojio je tim Morpheus sa Sveučilišta u Zagrebu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje