Trgovina

Zastoj izvoza srpske junetine u Tursku

Agrovijesti
Govedina Fotografija: Thinkstock
Jedini razlog je taj što se čeka da Turska, na najvišoj razini parafira izmjene ugovora o slobodnoj trgovini, koji je prošao skupštinsku proceduru.

Privremeni zastoj izvoza junećeg mesa u Tursku nije pogodio samo Srbiju već i druge države koje imaju sličan aranžman za izvoz na to tržište, piše "Politika".

Kako navodi list pozivajući se na neslužbene informacije, jedini razlog je taj što se čeka da Turska, na najvišoj razini parafira izmjene ugovora o slobodnoj trgovini, koji je prošao skupštinsku proceduru.

Očekuje se i da će u Beograd uskoro stići ministar poljoprivrede Turske i da će jedna od tema biti realizacija ugovora koji je od značaja za srpsko govedarstvo, prenosi "Politika".

Srbija je i Turska su krajem prosinca dogovorile bescarinski izvoz od 8.000 tona junetine za 2019. godinu, a nadležni su uvjereni da posle kratkotrajnog zastoja izvoza iz proceduralnih razloga, neće biti problema da ovaj posao vrlo brzo krene sa realizacijom.

Najavljeno je da će biti nastavljeni pregovori o povećanju kvote za 10.000 tona, jer su kupci u Turskoj zadovoljni kvalitetom srpskog mesa.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje