BRIGA O ZDRAVLJU

Zdrava probava započinje s temeljitim žvakanjem

Agrovijesti
Hrana Fotografija: Pixabay
Temeljito žvakanje hrane uz to stvara i osjećaj sitosti te može spriječiti bolove u trbuhu i vjetrove.

Ako često patite od grčeva i loše probave odmah nakon obroka možda možete riješiti taj problem tako da temeljitije i pažljivije žvačete hranu, kažu stručnjaci. Dobro sažvakati hranu prvi je korak prema dobroj probavi, kaže njemački gastroenterolog Martin Storr.

Dok crijeva uspješno rastvore većinu namirnica, hranu poput orašastih plodova i slične hrane treba prvo dobro sažvakati kako se ne bi 'zaglavila' u crijevnim naborima, kaže on.

Temeljito žvakanje hrane uz to stvara i osjećaj sitosti te može spriječiti bolove u trbuhu i vjetrove. Pomaže i u ublažavanju žgaravice.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje