Zanimljivosti

Žetva za Guinnessov rekord i djecu

Agrovijesti
Žetva soje Fotografija: Thinkstock
Čak 303 kombajna je istovremeno radilo s ciljem da se prikupi novac za funkcioniranje međunarodnog dječijeg kampa.

U Kanadi je prije nekoliko dana postavljen Guinnessov rekord u broju kombajna koji su istodobono radili na jednom polju. Ukupno 303 kombajna su zajednički skidali usjev ozime pšenice, a cilj akcije je osim postavljanja rekorda bilo prikupljanje novca za rad dječijeg međunarodnog kampa.

Prethodni rekord postavljen je 2012. godine kada je radilo ukupno 244 kombajna tijekom pet minuta. Da bi novi rekord bio valjan kombajni su ove godine morali raditi najmanje pet minuta. Oni su radili čak sedam na polju pšenice veličine 125,5 hektara i za to vrijeme požnjeli su ujsev sa površine od 100 hektara.

Događaj nazvan "Žetva za djecu" izazvao je veliki interes, a organizatori se nadaju da su prikupii dovoljno novca koji će biti uplaćen organizaciji dječijih međunarodnih kampova s ciljem da se mreža ove organizacije proširi po čitavom svijetu i razvija u suradnji s lokalnim  vlastima. 

Cilj akcije bio je da se, prije svega, angažira i u akciju uključi poljoprivredni sektor širom svijeta i da se zajednički pomogne svoj djeci.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje