Panorganic

'Živo' slovensko povrće osvaja Hrvatsku, Austriju i Bugarsku

Agrovijesti
Panorganic Fotografija: Panorganic FB
Budući da se povrće prodaje zajedno s korijenjem i malo zemlje zadržava svježinu, vitamine i druge hranjive tvari dok se ne odrežu listovi.

Slovenska poljoprivredna tvrtka Panorganic za samo godinu dana doživjela je velike promjene. Od lanjskog lansiranja salate i povrća bez pesticida na slovenskom tržištu prodaju su proširili u Austriji, Hrvatskoj i Bugarskoj.  "Salata i povrće koji su proizvedeni bez pesticida pakiraju se svakog dana i odvoze u skladišta trgovina te su dostupni slovenskim potrošačima 365 dana u godini, piše Poslovni dnevnik.

Panorganic

Budući da se prodaju zajedno s korijenjem i malo zemlje, zadržavaju svježinu, vitamine i druge hranjive tvari tako dugo dok im se ne odrežu listovi", kaže za Delo Niko Miholič iz Panorganica. Prema njegovim riječima, to je suvremena proizvodnja u skladu s načelima bioponske tehnologije, koja se prema ljudima i prirodi odnosi prijateljski, isključujući uporabu pesticida, sredstava za zaštitu bilja i genetski modificiranog sjemenja. U proizvodnji ne stvara otpadne vode, a 90 posto vode cirkulira u sustavu, tako da nema utjecaja na pitku vodu i štetne učinke na okoliš. Tako su salate pod robnom markom Živa koje praktički još uvijek rastu u domu kupca, osvojile slovenske potrošače, a sličan uspjeh očekuje se i na drugim tržištima gdje se Panorganic već probio sa svojim inovativnim pristupom poljoprivredi.

Panorganic

"Iza nas je stvarno izuzetno uspješna godina. Živa, koju smo predstavili prošle godine, trenutno se prodaje u svim većim trgovačkim lancima u Sloveniji, a salata i povrće izvan granica Slovenije prodajemo pod nazivom Life. U susjednu Austriju, u Hofer, svaki dan vozimo tisuće salata i ostalih proizvoda, oni se mogu pronaći u hrvatskom Konzumu i bugarskom Kauflandu, a pregovori su još uvijek u tijeku s velikim trgovačkim lancima u Mađarskoj i Rumunjskoj", navodi Miholič.

Detaljnije pročitajte na poslovni.hr. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje