Craft pivovare

U Osijeku se organizira ocjenjivanje kvalitete zanatskog piva

Agrovijesti
Fotografija:
Sudionici natjecanja uzorke do 9. travnja trebaju dostaviti u HGK – Županijsku komoru Osijek, Europske avenije 13, 31000 Osijek, u staklenoj boci (0,5 litara) i to po tri boce za svaki pojedinačni uzorak

Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek organizira 1. ocjenjivanje kvalitete zanatskog piva s ciljem promocije malih nezavisnih pivovara i njihovih proizvoda. Partner natjecanja je Badass Barley Malt, brend tvrtke Slavonija-slad d.o.o. iz Nove Gradiške. 

Ocjenjivanje zanatskog piva sastavni je dio manifestacije Osijek Craft Beer festival. Pravo sudjelovanja na ocjenjivanju imaju isključivo proizvođači koji su registrirani kao mala nezavisna pivovara. Ocjenjivat će se piva u tipovima Ale – svijetlo i tamno te Lager – svijetlo i tamno. 

Sudionici natjecanja uzorke zanatskog piva trebaju dostaviti u HGK – Županijsku komoru Osijek, Europske avenije 13, 31000 Osijek, u staklenoj boci (0,5 litara) i to po tri boce za svaki pojedinačni uzorak. Proizvođači pivo mogu dostaviti osobno, poštom ili na drugi način do 9. travnja 2021. godine. 

Kontakt osobe u HGK Županijskoj komori Osijek su Stana Erstić (tel.: 031/223 893) i Igor Mikulić (tel.: 031/223 892). 

Uz uzorak koji se dostavlja na natjecanje potrebno je dostaviti i podatke o proizvođaču (tvrtka, adresa sjedišta, broj telefona i e-mail adresa) te o stilu piva za svaki pojedinačni uzorak. 

Svaki uzorak koji se ocjenjuje ispitat će stručna ocjenjivačka komisija senzorskom metodom prema standardima DLG-a (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, njemačko društvo za poljoprivredu). 

Pobjednici 1. ocjenjivanja zanatskog piva bit će proglašeni na Osijek Craft Beer festivalu 14. svibnja 2021. godine.