Maslinarstvo

"Zlatna kapja uja" u petak u Grohotama na Šolti

Agrovijesti
Izložba authtonih hrvatskih proizvoda na Markovom trgu, Šoltansko maslinovo ulje Fotografija: Morana Begač
U stručnom dijelu, koji počinje u 10, 30 sati, kroz radionice znalaca i  stručnjaka, bit će riječi o putu od ekstra djevičanskog do vrhunskog "Best in class“ ulja, o tome kako maslinovo ulje gubi svoja kvalitetna i zdravstvena svojstva, kakvi su rezultati ovogodišnje cvatnje maslina.

"Zlatna kapja uja", manifestacija je kojom će Šoltani u petak, 14. lipnja proslaviti priznanje "Best in class" koje je maslinovo ulje Udruge Zlatna Šoltanka dobilo u svibnju na NYIOOC-u, najprestižnijem natjecanju maslinovih ulja na svijetu.

Održat će se ispred Bratske kuće u Grohotama, a imat će dva dijela: stručni i zabavni, u središtu će joj biti zlatno maslinovo ulje, čija će se priča moći čuti i okusiti. 

 U stručnom dijelu, koji počinje u 10, 30 sati, kroz radionice znalaca i  stručnjaka, bit će riječi o putu od ekstra djevičanskog do vrhunskog "Best in class“ ulja, o tome kako maslinovo ulje gubi svoja kvalitetna i zdravstvena svojstva, kakvi su rezultati ovogodišnje cvatnje maslina.

 Zabavni dio manifestacije počinje "u uru kad obid treba bit na stolu – bokun iza podne“, nakon kratkog uvodnog dijela, počinje kulinarski show, gdje je glavna zvijezda i glavni sastojak – maslinovo ulje. 
 Cijelu priču zaokružit će šoltanski vinari i njihova vrhunska vina.

 "Zlatnu kapju uja" organiziraju Turistička zajednica otoka Šolte, Općina Šolta i Udruga Zlatna Šoltanka. 
 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje