Poljoprivreda

Župan Radimir Čačić na sastanku s članovima PZ Varaždinsko povrće

Agrovijesti
Župan Čačić sa proizvođačima Fotografija: Agrobiz
Cilj nam je napraviti kiseljaru za kiseljenje Varaždinskog zelja kapaciteta oko 500 tona, zatim pakirnica za krumpir, a također želimo i varaždinsko bučino ulje predstaviti kao prepoznatljiv brend ovog kraja- rekao je Čačić.

U prostorima Općine Vidovec održani je radni sastanak župana Varaždinske županije Radimira Čačića s članovima Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće, a raspravljalo se o suradnji PZ varaždinsko povrće i Varaždinske županije, o okrupnjavanju poljoprivrednog zemljišta te o mogućnosti izgradnje kiseljare varaždinskog zelja.

- Ova Zadruga ima rezultate, imamo respektabilan broj zadrugara, njih petnaest koji već dvanaest godina uspješno rade iako su kroz te godine nailazili na određene prepreke. No, sada se nalaze na točki  s koje treba napraviti novi ozbiljan iskorak. Naime, trebaju se početi koristiti europski fondovi, Županija će riješiti  imovinsko pravne odnose vezano uz objekte koji se trebaju još izgraditi, a zadrugari su dobili zadatka da do kraja ove godine naprave i prezentiraju tri ozbiljna projekta.

Cilj nam je napraviti kiseljaru za kiseljenje Varaždinskog zelja kapaciteta oko 500 tona, zatim pakirnica za krumpir, a također želimo i varaždinsko bučino ulje predstaviti kao prepoznatljiv brend ovog kraja- rekao je župan Čačić.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak te v.d.pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc.Dragutin Vincek.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje