Privatizacija

Zvečevo u igri za kupnju imovinu Agrokomerca iz Velike Kladuše?

Agrovijesti
Agrokomerc Fotografija: Agrokomerc FB
Postupak prodaje bit će okončan do kraja travnja, potvrđeno je iz Općinskog suda u Velikoj Kladuši. Imovinu Agrokomerca vrijednu oko 25 miliona KM Razvojna banka FBiH dobit će za samo 2,2 miliona KM. Plan je da banka nakon toga imovinu Agrokomerca proda dalje, a jedna od mogućih kupaca spominje se i hrvatska tvrtka Zvečevo.

Stručnjak za državnu imovinu Bosne i Hercegovine Muharem Cero upozorio je u razgovoru za BiH novinsku agenciju Patria da bi prodaja prehrambene industrije Agrokomerc Razvojnoj banci Federacije BiH mogla otkriti jednu od najvećih afera u regiji. Pod plaštom novih ulaganja u ratom posrnuli Agrokomerc, tvrdi Cero, novi vlasnici mogli bi se domoći i imovine velikokladuške kompanije i u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama bivše Jugoslavije. 

Riječ je o imovini iz pasivne bilance ove kompanije, čija se vrijednost procjenjuje na stotine milijuna konvertiblinih maraka. Prema grubim računicama, imovina Agrokomerca samo u Hrvatskoj premašuje vrijednost dva kompletna godišnja proračuna u Federaciji BiH ili oko 4 milijarde KM.

Premijer Fadil Novalić i njegov kabinet moraju jasno upoznati javnost, a pogotovo radnike Agrokomerca, šta se trenutno događa sa imovinom Agrokomerca izvan Bosne i Hercegovine. "Da li je predmet posljednje prodaje dijela Agrokomerca zapravo i perfidna prodaja imovine ove kompanije u susjednim zemljama? A Agrokomerc imovinu ima u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, u Makedoniji i na Kosovu", upozorio je Cero.

Vlasnik Agrokomerca trebala bi postati Razvojna banka Federacije BiH

Postupak prodaje bit će okončan do kraja travnja, potvrđeno je iz Općinskog suda u Velikoj Kladuši. Imovinu Agrokomerca vrijednu oko 25 milijuna KM Razvojna banka FBiH dobit će za samo 2,2 milijuna KM. Plan je da banka nakon toga imovinu Agrokomerca proda dalje, a kao jedan od mogućih kupaca spominje se i hrvatska tvrtka Zvečevo.

"Ovdje je sada najmanji problem prodaja Agrokomercove imovine u Velikoj Kladuši. Mislim da je krajnji cilj imovina Agrokomerca izvan BiH", upozorava Cero.
 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje