Prestanak proizvodnje

Zvečevo: Želimo nastaviti proizvodnju u čapljinskoj Lasti

Agrovijesti
Zvečevo Fotografija: Boris Ščitar/PIXSELL
Konditorska industrija Zvečevo iz Požege, većinski vlasnik čapljinske Laste, priopćila je kako u toj hercegovačkoj tvornici keksa i vafla žele zadržati kontinuitet proizvodnje, opstojnost njihovih brandova i proizvoda, kao i radna mjesta. Tvornica Lasta je, prema tvrdnjama radnika, zaustavila proizvodnju 23. prosinca prošle godine kada su radnici poslani na zavod za zapošljavanje. U četvrtak su u krugu tvornice radnici održali štrajk

''U cijelosti razumijemo nezadovoljstvo radnika, jer su najmanje krivi za nastalu situaciju'', kazali su predstavnici Zvečeva za Bljesak.info, dodajući kako traže rješenje za čapljinsku tvornicu.

''Tržišne okolnosti kao što su: nelojalna konkurencija, razvoj privatnih marki trgovaca i uvoz proizvoda upitne kvalitete, ključni su razlozi nastale situacije, s čime se Lasta, kao poznati proizvođač visokokvalitetnih proizvoda, vrlo teško nosi na tržištu'', rekli su iz Zvečeva.

Tvornica Lasta je, prema tvrdnjama radnika, zaustavila proizvodnju 23. prosinca prošle godine kada su radnici poslani na zavod za zapošljavanje. U četvrtak su u krugu tvornice radnici održali štrajk na kojem su tražili isplatu zaostalih plaća, doprinosa i otpremnina.

"Nadamo se kako Lasta neće šaptom pasti. Pozivamo sve građane, gradsku vlast i vijećnike da stanu rame uz rame sa svojim sugrađanima. Vrijeme je da dignemo glas", naveli su radnici u svom apelu.

Poznato je kako se Lasta već dugo bori za redovnu isplatu plaća koje se kreću oko 400 maraka i manje, a od rujna mjeseca prošle godine plaću nisu nikako dobili. Radnici su istaknuli kako su problemi s isplatama plaća i doprinosa počeli još prije tri godine. Doprinosi se ne uplaćuje redovnoo, a konačni cilj uprave im nije do kraja poznat.

Tvrtka Zvečeva d.d. Požega posjeduje 51 posto dionica društva Lasta d.d.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje